Komentari (116)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Najbolja opcija je ne kupovati sto ne trebaš .... Tresnje 12 visnje 9 😂😂😂😂 i onda kaze slaba prodaja.... A roba koja moze stajati max tri dana do propadanja...
Bas tako, ostavit ih nek truhnu i to je to.
Najbolje je pokušati ne kupovati upravo ono što "trebaš" tokom cijele godine. Vidiš da su to osnovne namirnice tipa jaja, mlijeka, brašna, žitarica itd... Sve stvari koje se masovno uzimaju. Jeste da treba potrošački konsenzus ali kad pi bojkot potrajao i tjedan dana, popravili bi se... U protivnom palež i vandalizacija objekata, ionako imaju po jednog do dvojicu securityja na smjeni haha.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
plati 100kg brasna 90km od toga napravi 320kom hljeba po 1km zaradi 200km e sad vidite kolike zarade imaju svo a sve po narodu
kilo kifla je 14 KM
Pa sto trpis izađimo na proteste ..organitujte nesto !
Evo sa´ će dok kafu popiju.
Lakomi trgovci !!!
koja vlast ?
Trebaju staviti cijene svega 10x jer svi glume gospodu i radije se mrznu u kućama na zimu nego što će preskočiti godišnji odmor ili prestati naručivati precjenjeno smeće od fast fooda iz Blind Tigera i drugih "VIP" lokacija. Razumijem ljude koju imaju para na bacanje i nemaju vremena, ali oni čine 1%, dok ostali glume porodicu Beckham. Priča o cijenama za te ljude je kao priča o cijeni kuhinje u kojoj ionako ništa ne kuhaju, šta će im to, neka bude i milion maraka.
Trojka je bila obecala da ce sve to dovest u red. Jeli neko cuo da su poduzeli makar jednu mjeru. Jeli iko cuo da su ista rekli o poskupljenjima. Gdje cudicka gdje masic, dino forto i njihove lqzi da se dokopaju fotelja, a sad sute. Cak nesmiju nista rec ni kad im psuju genocid.
Hljeba i igara,stari recept za glupe mase.
Pa i prosječne plate su se digle 15-20% znači sve u dure.
Ne, ne nisu. Ulje neki dan gledam u konzumu 4 i po marke, najvisa cijena bila 5, najmanja marka 80
Jel iko u ovom selu zna šta znači inflacija?
" ... reakcija vlasti je porazna, konkretnih poteza nema ..." U ovim slučaju to nije porazno već pohvalno. Vlada bi uištila tržište sa svojim potezima. Kao na primjer u drvnoj industriji.
Sjecam se,ko da je juce bilo. Setamo kroz grad,a na izlogu akcija Pileca Prsa 3.50km. Eehhh dijete kakvi su to dani bili. 🥹🥹🥹
NIJE NISTA POJEFTINILO SAMO JE POSKUPILO IGRA RIJECI
Samo nek rastu dok je ovaca biće i vune.
da se ljudi hoce organizovat pa koju sedmicu izdrzat samo nuzno kupovat, cijene svega bi popadale. Ovi sto profitiraju ce stati dizati cijene samo kad vide da ne mogu dalje, a vlada nece nikad nista uciniti, jer i oni i njihove porodice cesto profitiraju od dizanja cijena (mnogi imaju firme)
Za godinu dana pojeftinilo gorivo i ulje, cijene ostalih proizvoda nezaustavljivo rastu --- Nije pojeftinilo nego se vratilo na priblizno identicnu cijenu od prije pocetka rata u Ukrajini!