Komentari (130)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Diže nam se kosa na glavi kad Trump postavlja granice, a kod nas naručiš rukavice od 15 maraka i naplate ti 3,5 KM carinsku obradu. Ako naručiš nešto što vrijedi 51 KM onda je skuplja pita nego tepsija.
Čega se raja na toj carini nagleda, mogu mislit....
opet Trump, nidje veze.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Povodom vijesti o Raiffeisen banci, gdje su komentari zabranjeni, zelim i da sto prije propadnu i odu iz ove drzave.
Hahaha i ti imao losa iskustva. Join the club. A ja se pridruzujem tvojim zeljama. :D
@starbuck Da sam samo ja imao lose iskustvo, dobro bi bilo....ali ogulise sve sto stigose. I sto je najgore, drzava ih stiti. A nas niko ne benda.
ok.. uredu i carina i PDV treba platit ali na vrijednost posijke od 50 KM to je smjesno.. Treba oporezovati narudzbe cija vrijednost prelazi 500 KM ili 1000 KM i onda sve ok.. ovako siguran sam da ce ova mjera imati kontra efekat, da ce biti manje prihoda po ovom osnovu jer raja nece narucivati u kolicinama kao ranije.. ja znam da necu..
To i jeste cilj ovog ja msm, da se suzbije konkurencija
iveta postar na slici
Koju šuplju prosipaju. Zašto se za otvaranje pošiljke (tobože obrada) mora platiti, ako je ustanovljeno da je ispravna pošiljka kako piše na njoj. Zašto je komplicirana prijava za "nesvjestan" čitaj namjeran protuzakonit rad carinika? (Znači pratiš poštu putem neta, vidiš da je u BiH došla, ali nema pošiljke, jer je netko naravno maznuo).
Ukratko, ukoliko saljes nesto preko feslije (50 KM) vrijednosti, na to placas 27%. Ako je ispod 50, ne placas. Znaci ako je nesto npr. 100 KM vrijedno poslato tebi, ti dajes 27 KM za carinu i PDV. Znam, ima raje konta sta ako slazu, pa ako je vrijedno 1000 da prikazu kao cvaju. Paket se moze provjerit, a u slucaju gubitka, zaracunavaju ti gubitak od 20 KM, a ne od milje koliko je paket bio.
Pa samo se sramote. Zar nitko nije pomislio E OVO NAM NECE PROC, NIJE RAJA TOLIIKOOO GLUPA. Sve podobnici stranacki. Podsjeca me na nedavni par-nepar promasaj
sta cete RIJESITI j E b O VAM bakir tate i mame lopovske hocete da pljackate ovaj narod
Ni oni sto su napravili ne mogu pristupiti ayscudi...
Hajde ovo danas i nekako može čovjek shvatiti za razliku od juče kad moraš špeditera angažirat i platiti, pa razne takse i p.m...al sve u svemu većina su budale i nepismeni u UIO..Danas ovako, sutra onako..Allahnamsalamet..
Dogovoris se sa prodavacem da stavi cijenu 49 Km, ili da napise polovna roba, ili cak neispravna i rijesen problem.
ako ti vide cijenu 49 onda ce ti bas maksuz otvoriti i traziti fakturu i izvod iz banke, meni su otvarali kada je pisalo 15$ i onda vide da fkt toliko vrijede pa puste dalje
Bosanci i Hercegovci imaju najmanja prava u svojoj zemlji.Gdje god da žive osim u BiH imaju redovne plate,uplaćeno penziono i zdravstveno,djeca se školuju besplatno,putuju vrlo često bez ikakvih kontrola i neplaćaju carinu.Kupuju jeftino i kvalitetno,jeftino putuju itd...ovo vazi za zapadnu evropu....
Više od 90 % nema blage veze šta komentarišu. Naučili palamuditi po netu pa se sve mora komentarisati. Sve stručnjak do stručnjaka. ccccc
Kada će Biti rijesen problem krađe pošiljki?
Drzava koja se svim snagama trudi da ubije malo preduzetnistvo koje su osnova svake ekonomije i osnova svakog velikog biznisa jer niko nije krenuo sa 50.000 zaposlenih i halama sirom svijeta. Jer samo Abu Bakir i Lemi od LA-a mogu u cugu da otvore 100.000 radnih mijesta. Retardistan i Uhljebovina
,.|.. za sve uhljebe koji cutaju
E jadna drzava koja je stigla dotle da i od ovih sitnica od 50KM naplacuje carinu. U pravim drzavama carina se ne placa do 500 dolara.
@Ja Jesam Alien Kakve veze ima zastava?