biznis
0

"YEP dani zapošljavanja" u Vogošći 4. novembra

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
"YEP dani zapošljavanja" bit će održani u Općini Vogošća 4. novembra, uz partnersku podršku OSCE-a i Općine Vogošća.

Bit će predstavljena otvorena radna mjesta na koje je moguće odmah aplicirati.

Nezaposleni će moći učestvovati u radionicama na kojima će saznati šta ih očekuje na savremenom tržištu rada, kako i gdje tražiti posao te kako se pripremiti za razgovor za posao.

“YEP dani zapošljavanja” je program namijenjen zapošljavanju i edukaciji mladih koji traže posao te onih koji završavaju formalno obrazovanje i pripremaju se za tržište rada.

Program je zamišljen kao niz posjeta mobilne jedinice za zapošljavanje mladih, specijalno opremljenog vozila koje omogućava organizatorima da ovakve aktivnosti provodi na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine.

“Kada smo krenuli s organizacijom ovog programa cilj nam je bio potaknuti mlade ljude da aktivnije krenu u potragu za poslom, posebno one iz manjih sredina te one koji nemaju pristupa Internetu. S vremenom se uključivalo sve više poslodavaca i organizacija te je do danas više od sto osoba pronašlo posao putem ovog programa, a štandove i radionice je posjetilo oko 4.000 osoba", izjavila je voditeljica marketinga i koordinatorica projekta YEP iz Posao.ba Nermana Ajanović-Hajdarpašić.

Program “YEP dani zapošljavanja” pokrenut je 2009. od Projekta zapošljavanja mladih (YEP) gradovima BiH. Projekt zapošljavanja mladih YEP u BiH implementira GOPA u saradnji s lokalnim partnerima, a uz podršku Švicarske agencije za razvoj i saradnju te Austrijske agencije za tehničku saradnju.

Organizator programa “Dani zapošljavanja” je vodeći bh. online servis za zapošljavanje Posao.ba uz partnersku podršku OSCE-a i općina.

Ohrabreni dobrim rezultatima organizatori su odlučili nastaviti s ovim aktivnostima te će program posjeta biti održan u šest općina na prostoru sarajevske makroregije, a nastavlja se u sjeveroistočnoj Bosni te u Hercegovini.

U narednih mjesec dana program “YEP dani zapošljavanja”, pored općina Ilijaš i Vogošća, bit će održani i u Sokocu, Palama, Istočnom Novom Sarajevu i Novom Sarajevu.