{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


YEP dan zapošljavanja u Novom Sarajevu

S
25.12.2010. u 08:56
0
2
YEP dan zapošljavanja u Novom Sarajevu
0
YEP dan zapošljavanja u Novom Sarajevu
Foto: Ilustracija
U sklopu Dana zapošljavanja sarajevske makroregije, u subotu će u općini Novo Sarajevo u organizaciji portala Posao.ba i uz partnersku podršku OSCE-a i Općine Novo Sarajevo biti održani YEP dani zapošljavanja.
U Mercator centru na Pofalićima bit će predstavljeno više od 50 otvorenih radnih mjesta na koje je moguće odmah aplicirati.

“U samom početku provođenja aktivnosti programa Projekta zapošljavanja mladih cilj nam je bio prije svega potaknuti mlade ljude te posebno ljude iz manjih sredina da se aktiviraju u traženju posla. Cilj nam je također da izađemo ususret i olakšamo potragu za poslom ljudima koji nemaju pristup internetu. Kroz projekt za 18 mjeseci posredovali smo u zapošljavanju 600 mladih ljudi, a kroz aktivnosti mobilne jedinice oko 100 ljudi je pronašlo posao”, ističe Amela Tuzlak, asistentkinja na projektu YEP.

Program “YEP dani zapošljavanja” pokrenut je 2009. u sklopu Projekta zapošljavanja mladih (YEP) u gradovima Bosne i Hercegovine. Projekt zapošljavanja mladih YEP u BiH implementira GOPA u saradnji s lokalnim partnerima, a uz podršku Švicarske agencije za razvoj i saradnju SDC te Austrijske agencije za tehničku saradnju ADC.

Organizator programa “Dani zapošljavanja” je vodeći bh. online servis za zapošljavanje Posao.ba uz partnersku podršku OSCE-a i općina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: