{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U četvrtak u Sarajevu "YEP Dani zapošljavanja"

F
1.9.2010. u 19:34
0
5
U četvrtak u Sarajevu "YEP Dani zapošljavanja"
0
U četvrtak u Sarajevu "YEP Dani zapošljavanja"
Portal Posao.ba organizira u četvrtak, 2. septembra, u Sarajevu specijalni program "YEP Dani zapošljavanja“, koji će imati dva paralelna programa.
Na trgu ispred BBI centra u terminu od 11 do 16 sati vršit će se prikupljanje biografija i razgovora sa posloprimcima, a mladi će imati priliku da na licu mjesta ispune biografiju i tako apliciraju za željeni posao.

Istovremeno će u Biznis centru općine Centar za maturante, studente i nezaposlene osobe biti organizirane stručne radionice o temi zapošljavanja i upravljanja karijerom.

Program "YEP Dani zapošljavanja“ dio je trogodišnjeg (2009-2011.) projekta zapošljavanja mladih YEP. Projekt finansira Švicarska agencija za razvoj i saradnju (SDC) i Austrijska agencija za tehničku saradnju (ADC), a implementira njemačka kompanija GOPA, sa četiri partnerske organizacije iz BiH.

Mobilna jedinica u sklopu Projekta zapošljavanja mladih YEP dosad je obišla 14 gradova širom BiH, dok će u narednom periodu posjetiti isto toliko bh. općina kako bi mlade ljude upoznala sa otvorenim radnim pozicijama u njihovom gradu i pomogla im u pronalaženju posla.

Za prvih 18 mjeseci (oktobar 2008. - april 2010.), što je i polovina perioda implementacije projekta, partneri projekta zaposlili su 593 mlade osobe.

"Cilj nam je da do kraja prve faze projekta, tačnije oktobra 2011. godine, posredujemo u zapošljavanju još najmanje 600 osoba", saopćeno je.

Projekt pomaže školama u osnivanju karijernih centara, u ruralnim oblastima obavlja preduzetničke treninge i pruža praktičnu podršku Zavodima za zapošljavanje u pružanju aktivnih mjera zapošljavanja s posebnim fokusom na starosnu grupu do 30 godina.

Projekt je usmjeren na zajedničko djelovanje javnog i privatnog sektora što treba dovesti do pozitivnih promjena na tržištu rada u BiH i zapošljavanja preko 1.200 mladih ljudi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: