{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vrankić: Neprihvatanje koeficijenata je potkopavanje UIO

S
1.12.2011. u 18:03
0
1
Vrankić: Neprihvatanje koeficijenata je potkopavanje UIO
0
Vrankić: Neprihvatanje koeficijenata je potkopavanje UIO
Dragan Vrankić
Ministar finansija BiH Dragan Vrankić ocijenio je kao potkopavanje Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) to što nisu prihvaćeni novi koeficijenti za raspodjelu prihoda po osnovu indirektnih poreza za posljednji kvartal ove godine.
"Neprihvatanje koeficijenata i onoga što se na bazi podataka predloži jeste na neki način potkopavanje ove Uprave'', rekao je Vrankić danas novinarima u Banjaluci, nakon sjednice Upravnog odbora UIO BiH.

Vrankić je rekao da ne smatra da to neko namjerno radi, podsjetivši da je slična pozicija bila prije godinu i po dana kada Republika Srpska isto nije prihvatala.

On je rekao da nije postignut dogovor o privremenom poravnanju za drugo polugodište 2010. godine, jer su predstavnici Federacije BiH bili protiv takve odluke.

"UIO je nešto što smo najbolje uradili u posljednjih nekoliko godina. Moramo je sačuvati i ne smijemo je diskreditovati kroz svoj rad. Imamo povećanje prihoda u odnosu na prethodnu godinu i moramo sa tim nastaviti, znajući da imamo problema sa ekonomskom krizom", istakao je Vrankić.

Vrankić je rekao da Federacija BiH još nije predložila svog predstavnika u Jedinicu za krajnju potrošnju, dok su Srpska i BiH to uradile.

"Ta Jedinica nije supstitut za zamjenu legalnih i redovnih tijela UIO. Ona može biti samo nešto što će dodatno pojasniti neke stvari ili vratiti povjerenje na viši nivo. To nije najvažnija stvar. Važnije je da radimo prema zakonu i pravilnicima u Upravi", istakao je Vrankić.

On je rekao da je sugerisao entitetskim ministrima finansija da se bave ekonomskom analizom u svojim entitetima.

"Ako je određena ekonomska aktivnost opala, onda je razumljivo i da je koeficijent opao. U suprotnom, ako imate pozitivne ekonomske pokazatelje, a koeficijent opada, onda to može ukazivati da je potrebno nešto provjeravati", zaključio je Vrankić.

Upravni odbor UIO BiH danas nije donio odluku o primjeni novih koeficijenata za raspodjelu prihoda po osnovu indirektnih poreza za posljednji kvartal ove godine, kao ni odluku o privremenom poravnanju za drugo polugodište 2010. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: