Komentari (43)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
izdvojila tako sto je otela pare od gradjana a ne od krivca kojeg cak i sudski oslobodila pa ga jos nagradila mjestom zamjenika ministra nece ti vi seljacka gospodo jos dugo ponizavati i pljackati narod vase vrijeme je proslo
Tako je.. Umjesto da se zaradi od prodaje energopeteola SDA kriminalci nam sredise da mi I naša djeca od svoje crkavice osim što smo poklonili energopetrol platimo još 65 miliona. I taj lik sada stručnjak, konsultant neki, zamjenik ministra. Ovo je propast
To se mora uraditi kad-tad! Ovo je poslovanje protivno zdravom razumu i korist drustva. Onaj teletabis je prifitirao jedino i sada rposipa suplju godinama. Obavezno ispitati!
Ma unistit ce vas INA glupani jedni !!! To je ozbiljna kompanija nema igre s njima ! Sto niste na vrijeme otplatili radnike koji su vas tuzili dok je Energipetrol bio u vasem vlasnistvu. Da im je bilo dobro ne bi vas tuzili !
INA namjerno tjera radnike EP da tuže, time rade dokapitalizaciju i povečavaju svoj osnivaćki udio. Holdina je prošle godine otjerala sve radnike EP iz direkcije koji nisu povukli tužbe a oni koji su povukli tužbe dobili su Ugovore Hodine.Tako da su svi koji su otjerani opet su ih tužili i vjerovatno će opet dobiti jer su im povrjeđena ljudska prava.
Hažipašić iz SDA uze mito kao i Sanader. Otišao na onaj svijet, zavalivši svoju zemlju i narod dugoročno za silne dugove. I svako od nih tako, nema nam spasa.
"Kerim Lučarević, bivši direktor Energopetrola, smatra da do privatizacije te firme nije ni trebalo doći, jer je Energopetrol trebao ostati u vlasništvu FBiH kao jedna od strateških kompanija u segmentu energetike. Lučarević podsjeća da po pravilima EU svaka zemlja treba imati stabilno tržište nafte i naftnih derivata, kako bi se spriječilo crno tržište i obezbijedile rezerve nafte za najmanje šest mjeseci u slučaju elementarnih nepogoda".
Jest sve to tako al zato su tim parama stvorili HIFU pa sad Hifa upravlja sa svime.
Hrvatska je u procesu angaziranja savjetnika koji ce pomoći povratiti svoj mađarski udio u hrvatskoj naftnoj kompaniji INA. Prema hrvatskoj sudskoj odluci, mađarska naftna kompanija MOL stekla je vecinski udio u Ini potkupljivanjem bivseg premijera Ive Sanadera.Kako su madjari u BiH dosli do udjela? Brankovic je bio direktora Energopetrola i Namik Busatlica.Koliko su oni dobili provizije u sklapanje stetnog ugovora?
Odoše pare...
Repovi "USPJEŠNE" privatizacije Brankovića, Izetbegovića.....Tužilaštvo će kad tad POKUCATI na vrata.
To je skola Muhameda Kozadre, finansijskog specijaliste SDA, koji je prouzrocio tuzbe za budjet KS za 100 miliona BAM. Asim je Kozadrin skola... Jad, bjeda, cemer!!!
He he, mi cemo ovo sve platiti, a aktera nigdje. Koja je ovo drzava, nenadj.....a. Ali nek su ljepotan brankovic i ostali akteri deal-a oslobođeni odgovornosti. https://www.google.com/amp/s/www.klix.ba/amp/191106113
sda i sdp su urusile ovu drzavu do temelja
Ne znam cemu pravne bitke i dodatno gubljenje novca kad se zna odlicno s kim u talu (Ahmet Hadžipašić i SDA) je INA MOL potpisivala ugovore koji su samo njoj i isli u korist, ovo je prica kao i sa STRABAG-om.
Koji je to idiot od premijera potpisao nepovoljan ugovor, treba odgovarati za korupciju.
Unaprijed zna valda da ce izgubiti ali ne daju pare iz svoga djepa
Pare naše uzeli,joj koja fora im...