Komentari (63)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
bas me cudi da ce stiti poslodavce, a ne radnike... treba ove lopove poceti kačiti na vrbe...
a ko ce stititi radnike? ps ova rijec stititi sa 3 ti , bas se pitam kako stranci reaguju kad je procitaju hahaha
Usao sam samo da kazem da klixu dizajn novi ne valja i da ne mogu uci preko kompjutera puu patak li vas
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Malo mi je cudan ovaj premijer,nesto mu boga mi fali!?!
prst
Otac vas j3bo kako lazu ...,na tone na kubike...!
Djesu sad oni sto su jucer srali po sindikatu, jebem li vas nepismene...
Podrska Novalicu. Ovakav kolektivni ugovor bi ponistio novi Zakon o radu i jedini predstavnici poslodavaca koji su na to pristali su budzetlije. Kakav minuli rad, kakav regres, kakav topli obrok. To su arhaizmi socializma i naravno da treba ukinuti a podici platu.
Pozurili su da podugnu platu. samo jos malo cekajte. da se pocesu po dupetu.
Pa nisu te tu postavili poslodavci da ih stitis nego narod svojim glasovima, a "poslodavcima ako ne valja taj kolektivni ugovor neka idu u njemacku jer se stalno pozivaju na nju , kako su tamo mali nameti na poslodavce, samo nikada ne kazu da je tamo minimalna satnica cca10 eura..... izvolite gospodo poslodavci plati pa se klati
Naravno da ovaj dogovor smeta SDA, jer njihov je cilj sto vise ojaditi napaceni narod, kako nikad nebi progledao i kako bi smrt docekao moleci za sadaku.
A ko je zadovoljan onda? Šta se dešava ?
Zadoboljni su radnici. Njima bi plata bila veca. Nakon 20 godina minimalca od 2KM ovo bi bilo prvo ozbiljno povecanje minimalne place. Sta vise treba
@liberalism Pa vidim niko nije zadovoljan pa zato pitam, ništa mi nije jasno. Ovi na klixu također izgleda ne kontaju o čemu se radi.
Ovo je jedina vlada na svijetu koja štiti malobrojne psolodavce a dobila na izborima glasove od RADNIKA ! :))) HAMAN SU SE U REFORMSKOJ AGENDI :))) PRESTROJILI ! NApominjem da se je Novalićeva SDA hvalisala da ima bazu podataka sa svakim svojim glasačem i da im izborna pobjeda ne može bit ukradena !
Pa SDA mrzi radnike vise od cetnika jer ih oni asociraju na socijalizam.
@liberalism Ne trebaju njima radnici, nego fukara na kazanu koja ce svoj glas prodavati za jedan obrok.
Naravno da ce stititi poslodavce kad su 80% politicara poslodavci, tj imaju svoje firme...
Ko je izabrao Vladu? Stotine hiljada radnika ili nekolicina tajkuna biskih političkom vrhu? Pa premijer i vlada tako otvoreno staju na nečiju stranu! Bože sačuvaj, debila! Baš me zanima ko će im dati glasove na idućim izborima...
Ne znam ko ce im dat glasove, ali znam ko ce im finansirati kampanje.
Pitam ja premijera Novalića,može li on živjeti sa minimalcem od 360 km,a potrošačka korpa košta oko 900km.Kako ga nije stid i sram ovako nešto reči.Radnik treba da radi bez džaba,a on treha po 4000 km mjesečno.Hoće evropske cijene,evropske poreze,e pa onda dajte i evropske plate radnicima.Nismo mi robovi da sa nama radite šta hoćete i mlatite slamu.Samo tako nastavite pa će vam biti gore,nego kad je se narod digao za vrijeme vadavine Nikšića i SDPa.
"Nastavit ćemo štititi poslodavce" Da čovjek ne povjeruje šta čita. Jel moguće da postoji vlada kojoj su radnici i građani neprijatelji????????
Pa šta, i ja sam nezadovoljan vladom ...
Ha pa kako necete stiti poslodavce kad su vecina firmi trezori iz kojih zahvacate koliko vam treba....naravno za svoje stranke. Gdje to drzava stiti poslodavce na ustrb radnika??? Jedino u kolonijalnim i robovlasnickim zemljama. Krajnje je vrijeme da vi gospodo politicari pocnete da gloguzi bjezite sirom BiH a da vam iza ledja trce radnici!!!!
tako je FadilJevokri :). Nego sta je sporno oko regresa i minulog rada?
Šojiću, krepo i ti i svoja kompletna fašistička familija.