Investicija od oko 260.000 maraka
0

Vitez: Otvoren novi komutacijski čvor HT-a

FENA
Novi komutacijski čvor HT-a Mostar danas je svečano otvoren u Gornjoj Večeriskoj, a za područja Gornje i Donje Večeriske i Zaselja.

"Radi se o investiciji od oko 260 000 konvertibilnih maraka. HT Mostar ove godine ima značajna ulaganja, uglavnom na području mobilne telefonije. Mi smo u fazi izgradnje 3G mreže, koja će omogućiti i mobilnim korisnicima širokopojasni pristupš internetu. U idućim mjesecima ćemo osigurati i uslugu digitalne televizije svim našim korisnicima u fiksnoj mreži", izjavio je član Uprave i Izvršni direktor za pokretnu mrežu HT-a Mostar Zoran Bakula.

Voditelj Odjela u regiji Sjever HT-a Mostar Željko Petrović kazao je kako su na području Večeriske imali poteškoća koje su trajale nekoliko godina, ali da su ih ovom investicijom riješili.

"S ulaganjima ćemo nastaviti kako bi pratili trend razvoja telekomunikacija na ovom području", poručio je Petrović.

S večanosti otvaranja komutacijskog čvora HT-a nazočili su član Uprave i Izvršni direktor za pokretnu mrežu HT-a Mostar Zoran Bakula, ali i brojni politički dužnosnici, među kojima su bili državni ministar prometa i komunikacija Rudo Vidović, zastupnica u federalnom Parlamentu Slavica Josipović, načelnik općine Vitez Vlado Alilović i drugi.