promo
895

Virgin Pulse u Tuzli sa više od 500 zaposlenika postao najveći internacionalni ured kompanije

U moru sivila i tmurnih priča koje nas okružuju, u Tuzli nezaustavljivo raste jedinstvena kompanija.

Virgin Pulse ne samo da je izgradio reputaciju da zaposlenicima pruža uslove u kojima mogu ispuniti svoj potencijal i razvijati se, već je njihov radni prostor postao mjesto okupljanja i prijateljstva.

Virgin Pulse, putem svojih digitalnih proizvoda, poslodavcima omogućava da svojim zaposlenicima poboljšaju životne navike korištenjem jedinstvene aplikacije, tako stvarajući okruženje u kojem podižu mentalno i fizičko zdravlje. Na ovaj način poslodavci koji koriste usluge Virgin Pulse-a dobiju zadovoljne zaposlenike, a zaposlenici poboljšavaju kvalitet svog života kako na poslovnom tako i na privatnom planu. Koristeći najnovije tehnologije ured u Tuzli fokusiran je na razvoj platforme i operativne procese prema klijentima, među kojima su mnoge svjetske kompanije.

Suzana Savić, softver inžinjer iz Banja Luke
Suzana Savić, softver inžinjer iz Banja Luke

U protekle dvije godine Virgin Pulse u Tuzli je u stalnom rastu i nisu dozvolili da ih poremeti ni globalni lockdown koji je nastupio 2020. godine. Odnedavno, sa preko 500 zaposlenika postali su najveći internacionalni ured kompanije, i ponosni su na trend zapošljavanja koji planiraju nastaviti i u narednom periodu.

"Od momenta otvaranja vrata u Tuzli, veliki se fokus stavljao na zapošljavanje mladih iz cijele Bosne i Hercegovine, te je tako od ukupnog broja zaposlenika čak 225 mlađe od 25 godina. Na ovaj način nastojimo zaustaviti, ili bar smanjiti trend odlaska mladih sa prostora BiH i smatram da smo prilično uspješni u tome", navode iz kompanije Virgin Pulse.

Ured u Tuzli uređen je moderno i osmišljen tako da omogući ugodan boravak i najbolje uslove za rad. Do kraja godine svoja vrata otvara i nova vrhunski opremljena kancelarija u Sarajevu, o kojoj uskoro očekujemo još informacija.

Kroz brojne aktivnosti, Virgin Pulse nastavlja ulagati u Bosnu i Hercegovinu, njene mlade, kulturu, ekonomiju i turizam, te se u skladu sa ovim održavaju brojne i česte team building aktivnosti na najljepšim lokacijama naše države. Upravo to dovodi do onoga na što je svaki zaposlenik Virgina ponosan - osjećaj zajedništva i kulture koji vladaju u kompaniji, pa ćete tako u zajedničkim prostorima kao što su sobe za igre i opuštanje uvijek naći nasmijana lica ne samo kolega već i prijatelja.

U Tuzli je trenutno zastupljeno čak 11 različitih odjela. Jasmin Bakalović, član Engineering tima koji je zadužen za stabilnost Virgin Pulse platforme kaže: "Virgin Pulse kompaniji sam se pridružio prije dvije godine od kada zajedno sa kolegama u timu kontinuirano učimo, korištenjem novih tehnologija, implementiranjem novih servisa i poboljšavanjem postojećih kako bi korisnicima omogućili što jednostavniji i bolji pristup uslugama. Imamo dosta toga na čemu radimo da omogućimo da svi procesi budu stabilni.

Kako bih što bolje pokazao sliku onoga što radimo, u prilogu su neke informacije o našoj platformi sa pogleda infrastrukture:

• Na produkcijskom okruženju imamo preko 250 aktivnih servera,

• Koristimo ukupno 50 relacijskih baza podataka,

• Imamo preko 361 hiljadu jedinstvenih korisnika koji dnevno posjete našu platformu,

• Naša glavna baza podataka ima preko 5TB informacija,

• Dnevno imamo preko 130 deployment-a,

• Platforma ima ukupno 35 servisa i svakodnevno se implementiraju i planiraju proširenja,

• Trenutno brojimo 13 miliona korisnika koji su registrovani na platformi.

Biti dio inžinjerskog tima u Virgin Pulse predstavlja jedinstvenu priliku svima da u odličnoj atmosferi rade na zanimljivim izazovima i razvijaju se profesionalno", dodao je.

Elmedina Sprečić svoj je put započela prije dvije godine, a danas je supervizorica u odjelu za podršku korisnicima. Kada smo je pitali šta je potaknulo da odmah nakon završenog studija engleskog jezika aplicira za ovaj posao, odgovor je došao lako: "Zato što mi se svidjela mogućnost napredovanja te profesionalnost i kultura koja motiviše, te timski duh i zdravo okruženje."

Ovo, čini se, gotovo savršeno ujedinjuje glavne razloge zašto se veliki broj mladih odlučuje pridružiti i svoju karijeru graditi u ovoj kompaniji: neprocjenjiv je osjećaj radovati se ponedjeljku, uživati u vremenu provedenom na poslu i imati punu podršku tima i menadžmenta kompanije.

Radujemo se vidjeti šta budućnost donosi za Virgin Pulse i sigurni smo da će ova firma postavljati standarde kojima kompanije širom Bosne i Hercegovine trebaju da teže.