{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vijeće ministara donijelo odluku u korist 30.000 radnika

22.12.2014. u 14:58
13
17
Vijeće ministara donijelo odluku u korist 30.000 radnika
13
Vijeće ministara donijelo odluku u korist 30.000 radnika
Foto: Arhiv/Klix.ba
Vijeće ministara BiH na današnjoj telefonskoj sjednici usvojilo je Prijedlog odluke o privremenoj suspenziji i privremenom smanjenju carinskih stopa kod uvoza određenih roba u BiH do 31. 12. 2015. godine.
Odlukom se obezbjeđuje se direktna podrška privrednim subjektima u BiH u tekstilnoj, obućarskoj, elektro, metalskoj, te prehrambenoj industriji koji neophodan repromaterijal za proizvodni proces, kojeg nema uopšte ili ga nema u dovoljnim količinama u BiH, nabavljaju iz inostranstva po beneficiranim uslovima.

Iz Ministarstva vanjske trgovine BiH podsjećaju da se na ovakav način stvaraju povoljni uslovi za dalji razvoj proizvodnih kapaciteta i otvaranje novih radnih mjesta u proizvodniim granama u kojima je angažovano oko 30.000 radnika u BiH.

U skladu sa postojećim propisima u BiH, Ministarstvo će u prvom kvartalu 2015. godine, u saradnji sa drugim nadležnim institucijama, započeti realizaciju aktivnosti u pravcu eventualnog proširenja broja tarifnih linija obuhvaćenih Odlukom, čime bi se dodatno doprinijelo proširenju opsega njene primjene, saopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine BiH.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: