|

Vijeće ministara donijelo odluku u korist 30.000 radnika

Vijeće ministara donijelo odluku u korist 30.000 radnika
13
Klix.ba
22.12.2014. u 14:58
17
komentara
13

dijeljenja
Vijeće ministara donijelo odluku u korist 30.000 radnika Foto: Arhiv/Klix.ba
Vijeće ministara BiH na današnjoj telefonskoj sjednici usvojilo je Prijedlog odluke o privremenoj suspenziji i privremenom smanjenju carinskih stopa kod uvoza određenih roba u BiH do 31. 12. 2015. godine.
Odlukom se obezbjeđuje se direktna podrška privrednim subjektima u BiH u tekstilnoj, obućarskoj, elektro, metalskoj, te prehrambenoj industriji koji neophodan repromaterijal za proizvodni proces, kojeg nema uopšte ili ga nema u dovoljnim količinama u BiH, nabavljaju iz inostranstva po beneficiranim uslovima.

Iz Ministarstva vanjske trgovine BiH podsjećaju da se na ovakav način stvaraju povoljni uslovi za dalji razvoj proizvodnih kapaciteta i otvaranje novih radnih mjesta u proizvodniim granama u kojima je angažovano oko 30.000 radnika u BiH.

U skladu sa postojećim propisima u BiH, Ministarstvo će u prvom kvartalu 2015. godine, u saradnji sa drugim nadležnim institucijama, započeti realizaciju aktivnosti u pravcu eventualnog proširenja broja tarifnih linija obuhvaćenih Odlukom, čime bi se dodatno doprinijelo proširenju opsega njene primjene, saopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine BiH.
Prijavi grešku


Komentari (17)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...