Komentari (75)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zato Evropa neće da sredi stanje na Zapadnom Balkanu da imaju u ovoj krizi uvijek priliv odškolovanih radnika koliko im zatreba. 3 miliona stanovnika na zemlji kakva je Bosna može živjeti bolje nego Švedska samo da se uvede reda i zakona.
Samo se u bosni djeca skoluju sa namjerom da budu peraci guzica i jos su ponosni na to. Koji uzas.
Koliko ja znam i u BiH postoje medicinari i njegovatelji. Šta oni mogu priuštiti a šta ovi u Njemačkoj? Što se tiče experata, prvo pojasnite šta to znači. Taj procenat je otprilike i u BiH. Mnogo raje u Njemačkoj iz BiH radi fakultetske poslove, samo se to želi sakriti od BiH javnosti, ne znam zašto
@opp ne samo u Njemačkoj nego u većini zapadnih zemalja. Vjerovatno da bi imali predmet za šprdanje i omalovažavanje a suštinski je obrnuto
Ja sam eksperat za šalung, zidanje i žicu hehe
Ja sam expert toaleten perem hundret procent cisto sve
Visoko kvalifikovani mistrijaši...
Fizička inteligencija
klix u sprezi sa lobijima koji zaradjuju na iseljavanju stanovnistva sa balkana. Balkanci rade najteze i najgore poslove. Ciste stakla po neboderima, na 50-om spratu za bijednu platu od 1000 eura. Rade na gradjevini najteze poslove i novac stede jeduci pastete. Rade ko vozaci kamiona iz kojih danima ne izadju itd... Obrazovan posao u Njemackoj rade samo skolovani, ali skolovani kroz Njemacke skole i Njemacke univerzitete
@scepanmalehni U njemackoj radi dosta visoko obrazovanih ljudi koji su se školovali na našim univerzitetima i spadaju među bolje radnike. Nemoj Boga ti podcjenjivati ni sve naše, jer njemci vape za pametnim ljudima koji iz Bosne odlaze radi ovih stranačkih "stručnjaka".
@ScepanMahleni Eto ja prvi radim za grad Stuttgart zavrsio taj "propali" Fakultet poltickih nauka u Sarajevo, kolega sa faxa radi u skoli kao asistent u nastavi, bivsi cimer sa jos goreg Fakulteta u Tuzli radi kao socijalni radnik u drzavnoj skoli. Plate izmedu 3500-4000 bruto znaci nekih 2200-2500 neto. Dajdinica zavrsila mediinsku kod nas, uradila dodatnu edukaciju (koju moraju i oni koji su "medicinsku" zavrsili u njemackoj) pokrenula i uspjesno vodi firmu za njegu starih ljudi.
Ovih 96% su bosancerosi koji peru, ciste i posluzuju kao i u Dalmaciji.
@gelecek Upravu si,zeba moja naprimjer.. Sve zna..
to se kod nas kaze kvalifikovana radna snaga
Upravo ta vecina kad dodze u bosnu po 2 jagnjad auta bmw audi kredit a vam doljni... A mnoge i prezime je.e jer svaba nije vise odusevljen strancima..
Bio sam par dana u jednom selu blizu Minhena, svi koji tu zive su Svabe kao i u ostalim selima po Njemackoj, uzgajaju stoku, goveda, svinje, kokosi, obradjuju zemlju, i govori mi jedan, ovi stranci sto dodju idu u gradove, primaju za nas male place, puno rade, jedu smece po lidlu i reweu i jos pola place daju na stan nama koji smo na selu a imamo te stanove u kojima ne zelimo da zivimo, to ti je Njemacka
Ima sigurno i više Nijemaca podrijeklom sa Balkana koji rade kao eksperti, samo nisu u toj balkanskoj statistici. Svi koji rade karijeru uzimaju državljanstva. To je valjda normalno.
A ovdje kod nas svi eksperti
Eto i pranje matore guze postade struka! Sad su i guzoperi stručna radna snaga!
i čistačice su sada fachkraft
@MrziteljPDA nije nije jedan poso za podcjenit. Majka mu stara pa nije njegovatelj samo da pere gu..ce. A i da je, taj pošteno zaradi plaću, nije lopov!
Boli EU cosak za Balkan, ko nam je kriv kad smo glupi. Za prevodioca/novinara haj nam ziv bio/la reci poentu teksta
Hahaha kako nam tepaju "stručna radna snaga " ili po naški profesionalni perači guzova