Telekom Srbije
0

"Uvredljiva" ponuda Telekoma Austrije

SRNA
Ministar kulture, informisanja i informacionog društva Srbije Predrag Marković izjavio je da je uvredljiva ponuda Telekoma Austrije za kupovinu 51 posto akcija Telekoma Srbije.

"Gledano sa strane - ponuda je uvredljiva. Telekom Srbija je velika, ozbiljna i moćna kompanija. Uvredljivo je da kupac određuje cijenu. Ako nadležna institucija odredi cijenu od 1,4 milijarde eura, uvredljivo je ponuditi manje", rekao je Marković za Radio - televiziju B92.

Uslovima tendera bila je predviđena minimalna cijena od 1,4 milijarde eura za 51 posto akcija Telekoma Srbije, a Telekom Austrija ponudio je 950 miliona eura za akcije i 450 miliona eura za investicije, što čini ukupno 1,4 milijarde eura. 

Pet kompanija otkupilo je tendersku dokumentaciju za kupovinu akcija Telekoma Srbija, ali je ponudu za kupovinu dao samo Telekom Austrija.

Marković je ocijenio da je bila samo jedna ponuda za kupovinu akcija Telekoma zbog obazrivosti investitora u ekonomskoj krizi. 

Ocijenivši da je odluka Vlade da se Telekom ponudi na prodaju bila ispravna, Marković je dodao i da je proslijedio vladi potpise građana koji se protive prodaji Telekoma i naveo da će ti potpisi "biti uzeti u obzir".