Uspostavljena aviolinija sa Sarajevom: Od danas dva leta sedmično do Atine

Uspostavljena aviolinija sa Sarajevom: Od danas dva leta sedmično do Atine
299
Klix.ba
13.6.2019. u 19:59
70
komentara
299

dijeljenja
Uspostavljena aviolinija sa Sarajevom: Od danas dva leta sedmično do Atine
Aegean Airlines, najveći grčki avioprijevoznik i član Star Alliance-a od danas je uveo novu liniju iz Sarajeva za Atenu i to u ljetnoj sezoni 2019.
Linija s dva leta sedmično, četvrtkom i subotom, u periodu od 13. juna do 14. septembra omogućit će putnicima direktnu vezu s glavnim gradom Grčke ali i mogućnost konekcija širom Grčke, od otoka do unutrašnjosti, potvrdila je glasnogovornica Aerodroma Sarajevo Sanja Bagarić.

Pored tih domaćih linija, kako ističe, nudi se i mogućnost brojnih konekcija za Kipar i bliskoistočne i sjevernoafričke gradove."Kompletan red letenja i informacije o mreži konekcija dostupni su u rezervacijskim sistemima i na stranici www.aegeanair.com. Karte se također mogu kupiti i putem Šaltera prodaje karata Međunarodnog aerodroma Sarajevo, te online putem stranice aerodroma www.sia.ba", istaknula je.

Za letove će se koristiti zrakoplovi DH4 sa 78 sjedišta, nudeći konfiguraciju ekonomske klase i punu uslugu tokom leta, što uključuje besplatnu hranu i piće.

"Nova linija zasigurno će doprinijeti razvoju turističkih i poslovnih veza između Grčke i Bosne i Hercegovine, te nastavku rasta prometa putnika kojeg Međunarodni aerodrom Sarajevo kontinuirano bilježi iz godine u godinu", kazala je Bagarić.

Aegean Airlines, član Star Alliance-a, je najveća grčka aviokompanija koja leti na 151 destinaciju (31 domaću i 120 međunarodnih) do 44 zemlje, s flotom od 61 zrakoplova. Grupacija je u 2018. ostvarila 14 miliona putnika na svojim letovima.
Prijavi grešku


Komentari (70)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...