{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uprava ŽRS povukla suspenzije mašinovođa

S
10.11.2011. u 18:23
0
0
Uprava ŽRS povukla suspenzije mašinovođa
0
Uprava ŽRS povukla suspenzije mašinovođa
Uprava Željeznica Republike Srpske (ŽRS) saopštila je da je danas povukla suspenzije mašinovođa, čime je u cjelosti ispoštovan zahtjev predsjednika Republike Srpske (RS) Milorada Dodika.
"Uprava ŽRS-a donijela je takvu odluku jer je predsjednik RS u ovom slučaju bio nedvosmislen i jasno rekao kako treba postupati i šta treba raditi. Od mašinovođa je zatraženo da se bezuslovno vrate na posao, a od Uprave ŽRS da povuče suspenzije", izjavila je novinarima menadžer ŽRS za odnose s javnošću Milanka Stamenić.

Ona je rekla da se sada moraju naći odgovorni za višemilionske štete, ne samo u ŽRS-u, već uopšte u privredi RS.

Stamenićeva je podsjetila da se ovo događa u periodu kada ŽRS sklapa ugovore za narednu poslovnu godinu sa poslovnim komitentima, te da ovakvi događaji mogu biti, ne samo negativni, već mogu imati i dalekosežne posljedice.

"Amnestiranjem ovakvih radnji srušili bi se osnovni principi poslovanja i poslovnosti, kao i principi prava i pravne države i time bi se ustupio prostor pravnom bezakonju i haosu", navela je Stamenićeva.

Juče su u Doboju održani razgovori Uprave ŽRS-a i predstavnika svih šest sindikata u ovom preduzeću na kojem su sindikalci iznijeli stavove o aktuelnom i novom kolektivnom ugovoru, a stav Sindikata mašinovođa je bio da se povuče odluka o stavljanju van snage starog Kolektivnog ugovora, koji bi trebalo da bude polazna osnova za početak razgovora, koji bi trebalo da se održe sutra u Direkciji ŽRS u Doboju.

Mašinovođe Republike Srpske saopštile su da Uprava Željeznica RS "kapriciozno odbija da obustavi sve suspenzije, disciplinske postupke i vraćanje datog otkaza, čime se i formalno i suštinski onemogućava vraćanje na posao".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: