Komentari (102)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
treba uvesi za radnike iz RS koji rade u FBiH, doprinosi 300% visine plate.
I cemu onda sve to vodi? Potrebno je nesto promjeniti a ne da se zavadi narod. Njima je dobro kad se prepucavaju preko nasih ledja. Mi kao narod moramo nesto promjeniti a ne pustat njih da mjenjaju kako hoce a mi da trpimo.
Treba uvesti da ne rade nikako. Kunu se u RS a rade po institucijama u Sarajevu.
Što sad? Ni čistog zraka, ni vode, ni plina?! E tugo od drzave 😔
@kolateralnazrtva treba njih otpustiti neka idu u RS pa rade....blate nas na scakom koraku a ubiru pare
grijat se na cumur eto sta, pa nek onda prodaju sebi po kojin hoce cijenama
Ja kontam da je rs =bih znači bih izpostavlja bih račune hmmmm čudna je to zemlja!
Nudimo kredite ljudima kojima je potreban finansijski asistent s niskom kamatnom stopom od 3%. Da biste dobili zajam kod ove tvrtke, možete reći tačan iznos kredita koji vam je potreban i vrijeme u kojem možete zajam vratiti. pa ako ste zainteresirani obratite nam se s niže navedenim detaljima. E-pošta: [email protected]
Hoćemo toplovod Kakanj - Sarajevo!
Najbolje je dogovor vi nama zavrnite plin ,mi vama vrat.
Pa ti bosnjo unisti svoje rudnike, da bi ti srbin i rus sudbinu krojili
u krizu pa iz krize u krizu i tako sve u nedogled. jadan si narode pa nasjedas na ove suplje price.
Uvesti tranzisko placanje za prelaz gasa na graninicnom prijelazu drzave BiH.Svaki pedalj zemlje na granici drzave BiH pripada drzavi.Ako BiH nije dala suglasnost, odnosno potpisala ugovor bezplatnog koristenja zamljista za plonovodne cijevi.
Pod HITNO treba tražiti alternativni pravac... pa ove ucjenjivace iz RS-a ostaviti bez posla !!!!
to pod 2 je federacija
@Mahalac Gotovo je sad. Osim toga, KUD bi taj vas pravac isao? O tom ste trebali ranije misliti. Sad je prekasno.
a zašto taj isti "Gas promet" ne objavi podatak DA "" Sarajevo gas "" isporućuje gas Istočnom Sarajevu p.o. nižoj cijeni za 0.04 feninga po m3.
p.o. cijeni nižim za 4 feninga nego ostalim
od kada to entiteti mogu odlucivati o plinu..a na kraju presjeci dotok plina sa pala, alternative traziti .. pa bolje i ukapljeni plin nego ucjene, oni ga i ne trose pa im ne treba dati da zaradjuju na Sarajevu..
Plin je nekad davno , bio isplativ energent u BiH, ali odavno vec nije . Jako skup, nepouzdan ...Ljudi su masovno presli na druge energente, odavno. Ovakvim potezima i ono malo potrosaca koji jos koriste gas, ce ga otkazati.
@SimpleRed još u davna vremena par- nepar sipanja goriva...
Grijte se na sunce
Svake godine ista tema....
Bih duguje Rusiji 106 miliona američkih dolara za plin
@Damir Damire, jos prije 10, mozda i vise godina je na racune za plin dodan dio koji je trebao da otplati taj dug. Znaci 100%. I tada nekad je plin poskupio sa obrazlozenjem da bi se vracao taj dug jer RS nije htio. E ko je kontrolisao za sta su te pare otisle? Ocito ne na otplatu duga, a mozda je otplacen vec davno. Isto akcize! Nemamo pojma gdje se to trosi.
Ali posto RS mora pristati na sve zbog kokuzluka jer nisu svajcarska tog problema neće ni biti
Samo onu besplatnu struju koja se trošila na Aluminij treba preusmjeriti za izradu toplane i postati potpuno neovisan o gasu.. Zašto da cije Federacija ispašta ovisnošću Sarajeva gasom pogotovo kad se zna da gas nije nešto puno povoljnije rješenje od električne energije. To kad uradiš, Vučiću i Dodiku možeš reći da ga rahat popuše..
@Edin_Edo Slatko je kako nazivaš struju Elektroprivrede Herceg Bosne ‘besplatnom’