Niz radionica
35

UniCredit Bank organizuje prvu panel sesiju pod nazivom "Solarna energija - Put ka uštedama"

UniCredit Bank
UniCredit Bank
UniCredit Bank zajedno s partnerima Deloitte BiH i preduzećem SHPP, započinje s nizom radionica usmjerenih ka informisanju klijenata fizičkih i pravnih lica o potencijalu solarne energije, predostima te izazovima pri prelasku na solarnu energiju, kao i mogućnostima finansiranja projekata od strane banke.

Prva panel sesija pod nazivom "Solarna energija – Put ka uštedama" održat će se u utorak, 25. aprila 2023. godine, u hotelu Dubrovnik u Zenici, s početkom u 11 sati.

Prijave za učešće moguće je slati na e-mail adresu UniCredit Press Office-a: [email protected]

Kroz panel sesiju, učesnici će se osvrnuti na važnost zelene energije kao sigurnog puta ka održivijoj budućnosti, razgovarati o utjecaju zakonske regulative na poslovanje s fokusom na primjere iz prakse te kako na njih najbolje odgovoriti. Posebna pažnja bit će usmjerena na novi Zakon o obnovljivim izvorima energije koji će uvesti prosumer koncept u Federaciji BiH, prednosti koje bi usvajanje novog Zakona o obnovljivim izvorima energije donijelo u odnosu na postojeći te mogućnost priključenja solarne elektrane za fizička i pravna lica.

S obzirom na to da prelazak na solarnu energiju nosi sa sobom i određene izazove, učesnici panela će se staviti na raspolaganje za dodatna obrazloženja glede instalacije solarnih elektrana i priključenja na naponske mreže te ukazati na ekonomski isplativ potencijal koji energija Sunca sa sobom nosi.

UniCredit već dugi niz godina podržava projekte obnovljivih izvora energije te ulaganja u energetsku učinkovitost. Kroz panel sesiju "Solarna energija - Put ka uštedama", predstavnici UniCredit Bank će građane i privredu detaljnije upoznati s posebnim uslovima i dostupnim kreditnim proizvodima namijenjenim energetskoj efikasnosti i proizvodnji energije za vlastite potrebe. Aktivnosti usmjerene na podršku održivoj tranziciji na zelenu energiju su u fokusu UniCredit Bank te s velikom posvećenošću nastoji osnažiti zelene odluke i tako utjecati na izgradnju održive budućnosti.

Naredna sesija planirana je u Mostaru, u četvrtak 4. maja 2023. godine, u sklopu Mostarskog sajma. Prijave za učešće u drugoj panel sesiji moguće je slati na e-mail adresu UniCredit Press Office-a: [email protected]