Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ko o čemu oni o turizmu. Može li im neko objasniti da su to za većinu građana loše plaćena radna mjesta i da mnogima posao traje samo za vrijeme sezone, da se tu bogati samo elita, da naša priroda nije nedirnuta jer je zaprljana smećem koje se nikada ne čisti, da je izrovana i skoro neprohodna u planinama teškim mašinama sječom šume, da lokalno stanovništvo u najpoznatijim turističkim centrima sve više protestvuje protiv turizma zbog nikakve koristi za njih ...
Na pijaci starih srca ni lopova više nema, jer nema šta ni da se krade. Sva srca su pokradena. Ali, gle! Odškrinuh vrata svojih grudi, kad tamo, ukradeno tvoje srce priraslo za moj krvotok, i kuca samo za mene....tvoj lopov ti želi laku noć.
Hrana u centralnim dijelovima svih bh turističkih gradova je smeće, kvazi domaći proizvodi koji se nude strancima su veoma upitne kvalitete ili sa lažnim certifikatima ili dobijenim zahvaljujući korupciji i mitu, prosjaci preplavili sve pješačke zone, taxisti deru turiste gdje stignu (uglavnom u smrdljivim i poluraspadnutim vozilima sa preko 600.000 pređenih km), itd... Ali nam eto samo kvalitetan smještaj fali?! to zaslužuje giljotinu
Jadan je koncept za održivi turizam koji se bazira na što većem broju smještajnih kapaciteta sa 4+ zvjezdice i kontinuiranoj edukaciji smještajnih zaposlenika! To samo može biti mali dio održivog koncepta, ali ako je to jedini dio - vodi u propast
Sjesti u BiH žičaru tek kad švajcarci naprave tehnički pregled. Znači nogama umjesto žičarom. Kad bi naš tehnički nešto vrijedio nebi bilo toliko udesa na ulici.
Ma i ne treba imati turista.. Pogledajte kakve su samo naprimjer stare tvrđave, poluruševine, zapuštene. Kad pogledate u drugim državama, na tvrđavama su lijepi restorani, uređeno, park, malo šetnica, ovo ono. Iskorišteno maksimalno. Ali ne nebi kod nas netko napravi restoran gore, pa nemože se sa novim autom doći do pred vrata, kako bi se guzonje prošetale. Samo kraj magistrale, maks 2 m, i da su auta pola na cesti parkirana.
@Snoopy Ko pravi restoran na tvrdjavi, to je teska glupost. Mozda napraviti hotel u relativnoj blizini, ali da se ne vidi sa te lokacije. Historijski spomenik ne treba biti neka birtija, vec se zna kako se spomenici uredjuju i odrzavaju. Drzava mora imati sluzbu za zastitu nacionalnih spomenika i parkova, zna se kako se to organizuje i odakle se finansira.
FORTO I KONAKOVIĆ TROŠE KAO DA SUTRA NE POSTOJI: Kanton Sarajevo se zadužuje za 25 miliona KM! Kanton Sarajevo je s Razvojnom bankom Federacije potpisao ugovor o zajmu u iznosu od 25,8 miliona maraka za finansiranje investicijskih projekata u okviru kantonalnog budžeta za 2019. godinu.
Očito je Kantonalni budžet koji iznosi skoro milijardu KM loše planiran. Očigledno su stranački apetiti veći od realnih mogućnosti pa je Kantonalna vlada krenula najgorim mogućim putem: umjesto da kreše nepotrebne troškove, kakav je i pomenuti Konakovićev diskrecioni fond, i uskladi troškove sa realnim prihodima, kantonalna vlast je odlučila povećati prohodovnu stranu budžeta po cijenu kreditnog zaduživanja. 
Uprkos tome što je budžet Sarajevskog kantona najveći u Federeciji (među deset kantona), aktuelna kantonalna vlast koju čine šest stranaka, odlučila je podići komercijani kredit u iznosu od 25 miliona KM kod Razvojne banke FBiH.  Prema riječima ministra finansija Kantona Sarajevo Amela Kovačevića zajam je osiguran pod povoljnom godišnjom stopom povrata od 2,5% i rokom dospijeća od 12 godina, uključujući jednogodišnji grace period.
Nakon 5-godisnje odsluzene zatvorske kazne 2 cimerice docekale slobodu. Na rastanku se izljubile i kad su krenile svaka svojim putem jedna se okrene i kaze ovoj drugoj: - "Ej stani zaboravila sam ti nesto reci"!
Edukovati stanovništvo, privatizirati ZOI. dovesti pravu vlast...