Pojačane kontrole povrata PDV-a
0
UIO: Ove godine će biti prikupljeno pet milijardi KM?
Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ETO SAD NEK OTPLATE ŠTO SU SE ZADUŽILI MMF-U A NAMA NEK VRATE HLJEB NA POLA MARKE :)
a šta je sa onim 10% na paltu porezom???? to niko ne spominje???? kažu prosječna plata 850KM = 85KM i kad vidimo broj zaposlenih oko preko milion = 85 miliona KM...gdje taj novac???
ovdje se radi o pojacanoj kontroli obaveznika u tome je sustina a prikrivanje promate pa tako i prag za ulazak u pdv sistem to je nadleznost poreskih uprava tako da ti ovo ne stoji jedino ako ti nemas nesto licno protiv uprave ja to samo objektivno i prakticno gledam
dobro kažeš. oni su opasniji od poreske. Inspektore iz poreske kupuješ za par stoja a njih za par hiljada. Oni da su tako dobri ne bi im mesari, pekari, kafeđije bili van PDV sistema. Pd 2006. su se prohodi kretali upravo onako kako se kretala potrošnja. Dakle Džakula nema nikakvu posebnu zaslugu kao što to on predstavlja.
Prijatelju itekako ima veze sa UIO jer znam struka mi je takva da sa njima nema zezancije jako su im kontrole, oni rade bar nesto i boje ih se ovi privatnici za razliku od entitetske POrezne uprave koja je katastrofa kako kadrvoski tako i njihove kontrole i inspektori. Sto se Porezna ne pohvali povecanim prihodima, imaju takvu zakonsku regulativu strah jedan ali njihov nerad dovodi do toga da rijetko ko placa dopinose i porez na dohodak. A da ne govorim o neizdavanju fiskalnih racuna to je posebna prica.
mislim da to nema nikakve veze sa upravom za indirektno i njihovom samohvalom, ovaj Đakula se hvali kao da on iz džepa daje tu lovu. Izvoz, uvoz i potrošnja su rasli pa je normalno i da prihodi rastu.
Ovo je za pohvalu jer jedino UIO radi svoj posao kako treba, i sa njima nema zezazncije . Za razliku od Porezne uprave FBIH koja ne radi svoj posao da ne napisem neke teze rijeci vezano za njih
Zamisli jesti za ovoliko para?!
i opet ce sebi to da podjele krelci
dzakula dzakula.. boli te k.... peres pare ko kartel!!!
ugasite i ovo malo firmi sto ima! ne spominju da s vrha uio traze 10% jakim privatnim firmama u svoj dzep kao uslov da povrate pdv! lopovi!!!
@Dijasporac: Šta ostavite sirotinjo? Dođete ovdje i razmišljate da li kupiti kinesku stvarčicu koja ne košta više od 2 KM. Da ne govorim o kakvoj većoj kupovini. Čuj oni ostave nešto ahhaaha.
LJUDI JA SAM ZA FB REVOLUCIJU KO JE ZA????
Sve je to sica sta mi ostavimo dole od maja da septembra svake godine
ma kakvi seljadija je to, sad ce oni jos namirnice dic dok ne obore rekord...
ma kakvi seljadija je to, sad ce oni jos namirnice dic dok ne obore rekord...