Komentari (70)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nsu oni uplatili nego mi preko njihovih računa za struju, telefon itd.
@cipiripi2222 Mi sve plaćamo i plaćat cemo i dalje jer smo glupi i šutimo hebu nas kako stignu,a nama izgleda drago
Tačno je da je to sve narod platio, ali ima ih mnogo koji to ostavljaju za sebe, neizadavanjem računa i drugim marifetlucima.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Gdje su telemach i kladionice? 300000 telemach korisnika a više HT Mostar uplati PDV-a. Kladionicama prihodi ko elektroprivredama a troškovi se svode na polupismene radnice...
@Orion ima smisla da plaćamo PDV za hljeb, vodu, mlijeko, struju, nek su igre na sreću oslobođene...
@Orion takve smo mi ovce
Telecom sve uredno plaća,sve uredno sponzoriše,uplaćuje dobit i opet nije rentabilan.Pa dokle više...
Ne vidim Telemacha nigdje na ovoj listi, a siguran sam da bi bili na istoj da rade sve po zakonu.
Ne vidim Telemacha nigdje na ovoj listi, a siguran sam da bi bili na istoj da rade sve po zakonu.
Ne vidim Telemacha nigdje na ovoj listi, a siguran sam da bi bili na istoj da rade sve po zakonu.
Cisto informativno onako... a gdje ide ta lova i na sta se trosi? Zasto se krediti dizu kod MMF-a?
A sta je sa malim i srednjim preduzecima koji uredno ispunjavaju obaveze? Za njih nema bijele liste, na bijelu listu idu kompanije u vecinskom drzavnom vlasnistvu koje placaju milione poreza? Sta je sa konstantnim inspekcijama kod malih i srednjih preduzeca koji ispunjavaju sve obaveze? Ova lista vam je sramna fuj
pa ne kontam sta se tu nesto posebno istice. treba da plate, jer i zaradjuju najvise. sada to kao neka posebna vijest. da im poflautamo kolektivno sta li?
A sta je sa kompanijama ciji je promet preko miliardu i 300 miliona??? KLADIONICE ??? Jace su od drzave i svaka cast hrvatima sto se drze medjusobno i stite dok nas nasa SDA I Bakir k... i dan i noc !
Mescini ekonomija u manjem bih entitetu cvate ali nikako da rodi.
Svaka cast, ovo ne treba biti posebna vijest jer je to primarni posao UIO. Pored toga ako imamo povecanje naplate direktnih i indirektnih poreza kako to da to ne primjetimo na obimu javnih radova kao sve normalne zemlje ???
Kako bolan ne primjetis koje se vikendice prave po vlasicu i bjelasnici, jahorini....
Bas me zanima kolko Gazprom uplati?
Onaj osjecaj kad sam sebi platis dug i jos se time hvalis.
Molim vas, sada nam obznanite i kako se taj novac "raspoređuje" :)
NE znam sto mi picckice iz Klix-a brisu komentar. Nisam nikog uvijedio nego sam samo iznio činjenicu a to izgleda nekog boli u direktivi kantona i općine u Sarajevu . . Elektroprivrada BiH iz (pazi) Sarajeva drugi najveci platisa poreza . . .cinjenica da pare od poreza idu Novom Sarajevu, Kantonu Sarajevo i manjem obimu F BiH . . . a kantoni i opcine gdje se stanovnistvo zagadjuje ni feninga. . . Konaković je platio nekakve analize da ubijedi glupi narod da to nije tačno . .
To su opštine gdje su nastanjena sjedišta kompanija.
@newcomer Pa nije pošteno da u Kaknju, Tuzli ne dobijaju ni marke. . .a opštine i kantoni koji nemaju veze sa proizvodnjom i gdje je upravna zgrada kažu, da imaju milijardu prihoda i da su od tog uplatili toliko i toliko poreza. Novo Sarajevo i Kanton Sarajevo koriste te pare poreza i razvijaju se na grbači onih koji su dobili karcinome zbog toga . . .
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
PDV plaćaju kupci, ove firme ga samo proslijede dalje. Kupujući hljeb koji košta 1.00 KM dao sam 83 kf za proizvod i 17 kf PDV-a.
0.85 + pdv=1 km