{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


UIO BiH: Porez za januar se mora platiti do 10. februara

S
8.2.2012. u 16:56
0
4
UIO BiH: Porez za januar se mora platiti do 10. februara
0
UIO BiH: Porez za januar se mora platiti do 10. februara
Na našu adresu pristiglo je nekoliko primjedbi zbog neoglašavanja Uprave za indirektno oporezivanje BiH u vezi sa pomjeranjem roka predavanja PDV-prijava za mjesec januar.
Tako je jedna od čitateljki napisala kako je zvala Regionalni centar UIO u Sarajevu i tamo se niko ne osjeća zaduženim i odgovornim za davanje bilo kakve obavijesti o mogućem pomjeranju roka za prijave zbog novonastale situacije u kojoj je, kako kaže, nemoguće prikupiti svu dokumentaciju.

"Poslije toga sam zvala Glavni centar u Banjoj Luci, ali tamo od generalnog direktora do niže rangiranih šefova nikoga nema na poslu, niti se ko osjeća odgovornim da bilo šta kaže o toj temi", napisala je čitateljka te dodala:

"Protestujem u ime poduzetnika koji mukotrpno zarađuju svojim radom, a ljudi koji bi trebali rješavati probleme i za to primaju iznimno velike plaće nisu ni došli na svoja radna mjesta, niti su sposobni da u vanrednim situacijama rješavaju probleme".

Iz Uprave za indirektno oporezivanje dobili smo odgovor kako pomjeranja roka za podnošnje PDV-prijava neće biti i svi obveznici koji se nalaze u sistemu PDV-a moraju do 10. februara predati PDV prijave za mjesec januar 2012. godine.

"Podsjećamo da svi oni obveznici koji ne mogu lično predati PDV prijave, to mogu uraditi putem pošte u zakonski predviđenom roku. Ukoliko pojedini obveznici nisu dobili sve fakture neophodne za obračun PDV-a u mjesecu januaru 2012. godine, podsjećamo da postoji mogućnost naknadnog podnošenja izmijenjenje PDV-prijave onog trenutka kada budu postojali svi neophodni elementi u knjigovodstvu poreskih obveznika" kazao nam je Ratko Kovačević, glasnogovornik Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: