Fabrika iz Banovića ostala bez vozila i mašina

S
Sarajevo-x.com
20.11.2011. u 12:32
0
33
Fabrika iz Banovića ostala bez vozila i mašina
0
Fabrika iz Banovića ostala bez vozila i mašina Foto: UIO BiH
Službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH u regionalnom centru Tuzla u postupku prinudne naplate duga po osnovu PDV-a zaplijenili su od Fabrike građevinske opreme iz Banovića osnovna sredstva i opremu.
Ukupna vrijednost teretnih i putničkih vozila, radnih mašina i dizalica procijenjena je na iznos od 611.000 KM, a ukupan dug poreskog obveznika sa zateznim kamatama trenutno iznosi 700.000 KM.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH zakazala je hitni postupak direktne prodaje zaplijenjenih vozila i mašina, koji će se održati 30. novembra godine u krugu carinskog terminala Riva sa početkom u 11 sati. Pozivaju se svi zainteresovani kupci da učestvuju u zakazanoj direktnoj prodaji.

U 2011. godini poreski obveznici nisu uplatili 107 miliona KM poreza na dodatu vrijednost kojeg su prijavili kao obavezu u svojim PDV prijavama. Od početka godine do danas prinudnim putem UIO je naplatila 49 miliona KM dugovanja, a preostali iznos od 58 miliona KM biće naplaćen u skladu sa Zakonom o postupku prinudne naplate indirektnih poreza i u skladu sa važećim podzakonskim aktima.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a. Također, pozivaju sve građane, kao i sve poreske obveznike koji su imali bilo kakve neprijatnosti sa carinskim službenicima ili poreskim inspektorima UIO, da to prijave na otvorenu liniju. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.


Komentari (33)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: