Komentari (98)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
bolje je da dozvole krađu struje,svima bi se računi umanjili
Čak i onima od kojih se krade?
@11/1 to i jeste problem, kupis sebi balkonsku elektranu sa dva panela(2x300w)+Modul pretvarac i ide direktno u uticnicu,ako imas stari sat...vrti ga nazad, ludilo...1500-2000KM ulozis,godisna usteda na ove cijene kilowata je oko 400-500KM ali se zamjeris drzavi koja hoce da te guli kako ona hoce.. Nesto ce drzava izmisliti da oteza ljudima mogucnost ugradnje solarnih panela..
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
kad bih imao novac da to sebi postavim nikad od vas lopova ne bih trazio dozvolu i jos bih se otkacio od lopovske elektroprivrede
pa i mi placamo 10 puta skuplju naftu nego arapi. jesil ti lud kakvo je to poredjenje.
Kakvi solarni paneli, uplacen clanak da se utali sta ovog smeca. Bacanje para ne zivimo u Sahari. Solarna radijacija zimi ovdje je nikakva i to pod uslovom da nije oblacno. Da ne govorim cijenama istih. Ovo samo ko ima pare i ne zna na sta ih baciti.
Naravno da trebaju dopustiti da se postavljaju solarne ploce bez dozvole, na Zapadu se isto postavlja bez ikakve dozvole.
solarni paneli se isplate tek nakon 3 godine.losa investicija.
Solarne ploce, nogu ako da se upotrebljavaju 15,20 godina, bez ikakvih problema
Ovo je hifa preko svojih sredila,da bi milion kvadrata nekvalitetni iz kine rasprodala nepismenom narodu,koji ce bez izvedbenog projekta i provjere mogucnosti pozicije kuce,da ugradjuje te iste,vodecci se nepismenom pricom,da kad istrEse 20milja u prvoj godini,do kraja zivota ce imati struku dzaba..evo posla za vatrogasce...
sto bi sa hifom sarađivao kad postoje firme koje se bave samim proracunom potrebne snage solarne elektrane te nakon toga i instaliranjem istog sistema ,izbor svi imamo vi ako ste glupi to je vas problem
Prvo,mi nemamo strucnjaka za ugradnju,ja licno poznajem pet sposobnih da mogu uraditi strucno a svi ostali su propali strucnjaci u svemu pa su zavrsili youtube kurs,koji ce svojim neznanjem uzrokovati da ce svaku trecu kucu zahvatiti pozar...
Pa normalno. Ovo se ne isplati ulagati jer više plaćaš konzultante nekakve, dozvole, riješenja, nekakve elektroenergetske saglsanosti itd. Najmanje koštaju paneli. Zato ja neću u to ulagati!
Dok god je postovlajnje dozvoljeno samo na krovove domacinstava i nije dozvoljeno prikljucivati na mrezu inicijativa bi trebala biti odobrena. U protivnom pretvorit ce i sume i livade u panele a radnici na mrezi ce ginuti jer ce svi biti prikljuceni bezpravno i bez prave opreme.
Jedva čekam da postavim ovo, dali vi dozvolu ili ne. Nemate ni pravo a nit bi vas pitao za svoju štednju, na svoj krov i kuću.
Masovno se uvodi 👏 kakve ba dozvole ? za šta ? Solarni panel kupujem ja! nije poklon on elektrodistribucije i države! mreža će da se rastereti kao prvo drugo veće hrpe uglja u rudnicima manje izvoza TE. veće šanse za čišći zrak Itd Itd. Za 5,10 godina 50% BIH će da bude pokriveno ovim panelima!.
Glup naslov, pola teksta moras procitati da bi skontao da promovisu ugradnju solarnih panela bez potrebe za ishodovanjem gradjevinske dozvole.
Dok se država ne dosjeti da može uzimati pare na poreze. To znamo, daj nešto novo.
Ok solarne panele, al da to bude prihvatljiva cijena za sve 🤔 a ne da kolju narod iza vrata 😏😏
Valja napitati hiljade uhljeba, krenuvši od parazita iz Sarajeva, pa onda i u ostatku nam ove naše lijepe Bosne.
Ovo nema smisla dok elektroprivreda ne dozvoli da dobivena struja ide u njihovu mrezu preko odgovarajuceg broila-modema I na kraju mjeseca Sravna racun. Sam sebi praviti stranice nema te nigde.
Čišći ili čistiji ?
Ispravno je cistiji