Komentari (126)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U BIH da se otpusti 50.000 uhljeba, ne bi gradjani ni osjetili
Vazno je reci da kod Arbetsförmedlingena, svaki nezaposleni dobija svog handledarea, iliti ga radnika koji ce se brinuti o radniku. Obave s tobom intervju, pitaju te sta bi volio raditi, svaka 2 mjeseca im saljes listu koje si firme zvao za posao, a zauzvrat oni tebi salju (vecinom na e-mail) ponude i oglase firmi. Doista pokusavaju pomoci! Kod nas se samo javljas katkad da bi mogao ovjerit knjizicu i imao zdravstveno.
Ovo je pogrešno interpretirana. Naime, kod njih je zaposlenost tolika da je pripao zavod za zapošljavanje. Znači, nemaju posla nikakvog.
kod nas se toliko zaposli službenika u jednom danu
Nezaposlenost kod Šveđana 3%,kod stranaca u Švedskoj skoro 20 %. Kad nekom upadne kašika u med.
kod nas moze al samo da se zaposli toliki broj za jedan dan.
Želite li pronaći ženu za jednu noć? Dobrodošli na ==>> www.XXDate.club
Probleni u Švedskoj??? Zzdravo!!! Ma zdravo :)
Davno je biro rada prestao biti relevantan u Swe. Sjede po cijeli dan i pomazu ljudima da pisu Cv i salju aplikacije za posao koji nikad nece dobiti jer nisu kvalifikovani za to. Od ovih 4500 dosta ce ih preci u druge komunalne ustanove, neki ce preci u privatnike, neki ce uzeti paket sa prekvalifikacijom. Ovi sto su 62 i vise dobice ponudu za penziju. Novine prave veci bauk nego sto jeste.
Samo u Sweden
Samo u Sweden
Tuzno je to
svei vamo prebacit. mi imamo sise i za nji
ETO IH NAMA !
tuci po velusicima
@Mister G., känner du någon som har fått jobbet genom arbetsförmedlingen??
nej. du?
Nije problem za Svede i Svedsku i ako ostabes bez posla neces biti gladan i na ulici kao ovdje.Tamo cujem imas neku solidnu docijalu dok ti ili oni tebi ne nadzu posao ili dobij es mogucnost prekvalifikacije o njihovom trosku. Ovdje je problem sto te poslije niko i ne vidi i snalaxxx i se kako znas i umijes.
malo morgen, pojma nemas