Bio-base d.o.o.
0

U septembru nova edukacija za zvanje HACCP menadžer

FENA
Sarajevska konsultantska kuća Bio-base d.o.o. u septembru će, nakon ljetne pauze, nastaviti edukativni ciklus za zvanje HACCP menadžer (savjetnik za kontrolu zdravstvene ispravnosti hrane i bolesti prenosivih hranom).

Naredni seminar o temi "HACCP sistem i njegova implementacija" bit će održan od 23. do 27. septembra u Centru za edukaciju i specijalizaciju kadra konsultantske kuće Bio-base.

Zvanje HACCP menadžer je primjenjivo u implementaciji o održavanju HACCP sistema koji je postao zakonska obaveza, a čijom se implementacijom ispunjavaju i inspekcijski zahtjevi. To znači da firme koja se bave proizvodnjom i preradom hrane za životinje i ljude moraju imati implementiran HACCP sistem radi zaštite zdravlja potrošača.

Po okončanju edukacije učesnicima će biti dodijeljeni certifikati, a do sada ovu edukaciju je prošlo između 200 i 250 osoba iz BiH.

Edukacija je namijenjena pojedincima sa ili bez radnog iskustva, stručnjacima i uposlenicima iz ugostiteljstva, proizvodnje, distribucije, transporta i trgovine hranom, veterine, sanitarnog inženjerstva, prehrambene tehnologije, poljoprivrede, agronomije, biohemije, hemije, biologije i tržnim inspektoratima.