Komentari (88)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ovih 331.000 Hrvata je cca. 200.000 iz Bosne i Hercegovine...
@UmorVlasky o cemu ti pricas majke ti?! I da se Njemacka zabavi sa svime pobrojanim, bolje ce biti opet nego u BiH...
Raj na zemlji, jeftino a plate visoke, to na balkanu nikad necete imati
Mi katolici smo najviše ovdje među ovim hrvatima otišli, najviše iz Bosne, čekamo braću muslimane da i oni dođu, hajte slobodno.
@VratioSeValter Gore se ne gleda ko je ko, svi se druže i međusobno pomažu, jer gore nema uticaja naših političara da svakodnevno truju narod nacionalizmom.
Eto gdje bake i kolinda zaposlise narod kojem su obecali zaposljenje.
a mrkela kajmak kupi
Zato su plate pale na 1000 na ruke,a samo stan košta 800 eura pa ti skontaj
nemas ti pojma sa zivotom
svi navalili u dojaru.
BAkir RAZVALI zapošljavajući naše !
Život mnogo manje ima smisla kad odeš iz domovine!
@IstinaUvijekPobijedi moguce, sve zavidi od covjeka do covjeka.... recimo mnogi turci u Njem. pate za Turskom.... u 3-4 generaciji nisu se privikli na Njem. i tamosnji nacin zivota... Kad vidis koliko im je srce za Turskom, pitas se: " Pa ljudi, sto ne idete kuci u Tursku, kad vam je toliko zarasla za srce???" Jest, al para nemaaaaa.... Tuga.
dok samo ovi nasi dobiju vize i docekaju termine u ambasadi bice x 4 :D
Cuj rumuni...ahhaah,a jel se broje kradje i ciscenja auto sajbi na raskrsnicama??A bugari?Nema vece bagre..dodju,lafo odrade malo nesta,otvore firmu samo na papiru i zavale se na socijalu,za to su i dosli a ne da rade.Svaka cast postenim ljudima al ova zemlja je suplja sa svih strana.Ne bi me cudilo da sutra izbije rat zbog napetosti svaba
Robova treba svugdje kad se vec mora robovati insan ide kod boljeg robovlasnika i to je to
@palamar Bolje na balkanu za 800km nego ovdje za 4000km jelde ? Hehe
@palamar specijalno kad je robovlasnkk prema tebi feer😉
Migracija radnika iz istočne evrope u Njemačku i Skandinavske zemlje je potreban uslov za razvoj privrede tih zemalja a li ne i dovoljan. Istočne zemlje postaju siromašne i ne predstavljaju jaka tržišta za plasiranje proizvoda što je negativno za Njemačku. Sistem koji primjenjuje Kina je puno efikasniji za jačanje privrede, ima radnu snagu a ima i tržište širom svijeta.
i naši političari su na platnom spisku angele markel, neko će kada tada ogovarati za "prodaju" naše djece za potrebe robovanja u njemačkoj.
@Scotland sta je bolje robovati u bosni za 500km bez zdravstvenog penziju hoces a mozda i neces dobiti ili robovati u de za 1700€ sa svim beneficijama, zdravstveno, penziono, odmor????
@Scotland sta je bolje robovati u bosni za 500km bez zdravstvenog penziju hoces a mozda i neces dobiti ili robovati u de za 1700€ sa svim beneficijama, zdravstveno, penziono, odmor????
Ja bi rade na south-east
Jeftina radna snaga
imaju iste uslove kao i nijemci...zasto su jeftina radna snaga??
IV rajh ..