U Sarajevu počinju Dani energetske efikasnosti 2012.

F
FENA
21.11.2012. u 08:38
0
0
U Sarajevu počinju Dani energetske efikasnosti 2012.
0
U Sarajevu počinju Dani energetske efikasnosti 2012.
U organizaciji Grada Sarajeva i Njemačkog društva za međunarodnu saradnju (GIZ), od 21. do 23. novembra u Sarajevu će biti održani Dani energetske efikasnosti 2012., pod sloganom "Trošimo energiju pametno!".
Cilj manifestacije je podizanje svijesti građana o obnovljenim izvorima energije, smanjenju potrošnje energije, dobrobiti energetske efikasnosti i uključivanja privatnog i javnog sektora u aktivnosti održive energije.

Manifestacija će biti održana na nekoliko lokacija u gradu i sastojat će se od edukativnog programa za djecu predškolskog i školskog uzrasta, međunarodne konferencije i okruglog stola te promotivnih info-štandova.

Prvog dana manifestacije predviđen je energetski dan pod motom "Pričajmo o energiji i čuvajmo okoliš!", u svim vrtićima, kao i u osmim i devetim razredima osnovnih škola Kantona Sarajevo.

Centralna manifestacija bit će upriličrna u vrtiću "Dječiji grad" na Mojmilu, a program Energy Tour u O.Š. "Hamdija Kreševljaković" na Vratniku, uz prisustvo predstavnika Grada Sarajeva, GIZ-a i Ministarstva obrazovanja i nauke KS-a.

Predstavnici Grada Sarajeva, GIZ-a i Grada Zagreba posjetit će dječiji vrtić "Sveta obitelj Sarajevo" na Stupu, gdje će mališanima uručiti brošure o energiji, klimi i okolišu, koje je uradio Grad Zagreb.

Međunarodna konferencija pod nazivom "Lokalna i regionalna samouprava u procesu energetski održivog razvoja" bit će održana 22. novembra u hotelu "Evropa".

U petak, 23. novembra, na programu je okrugli sto o energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije, u organizaciji Privredne komore KS-a te Dani otvorenih vrata pod nazivom "Animiranje mladih na temu pametnog korištenja energije", na Olimpijskom bazenu Otoka i Cinema Cityju, saopćeno je iz Gradske uprave Grada Sarajeva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: