{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
U okolini Sarajeva počela izgradnja ekosela vrijednog 4 miliona KM

S
2.10.2010. u 17:30
0
93
U okolini Sarajeva počela izgradnja ekosela vrijednog 4 miliona KM
0
U okolini Sarajeva počela izgradnja ekosela vrijednog 4 miliona KM
Ecofutura je projekt izgradnje jedinstvenog turističkog naselja, ekosela, u prekrasnom prirodnom ambijentu, a tvorci ove iznimne ideje i njihovi partneri imaju za cilj podizanje ekološke svijesti, propagiranje zdravog načina života, te promicanje života u skladu s prirodom.
Ecofutura se prostire na površini od 12 hektara, a ukupna vrijednost ovog jedinstvenog i pionirskog projekta iznosi 3.890.000 KM. Veoma zanimljiva činjenica jeste da je dio projekta Ecofuture kreditiran od strane domaće banke. Ovo je interesantno s obzirom na činjenicu da domaće banke, ali i druge institucije, do sada nisu dovoljno prepoznavale značaj ekoloških projekata.

U naselju će se koristiti voda iz prirodnih vrela, solarna energija i energija na biomasu - šumski otpad, te organski uzgajati hrana u plastenicima. Izgradnjom neobičnih smještajnih i ugostiteljskih kapaciteta od isključivo prirodnih materijala, kao što su drvo, slama i glina, u bajkovitom duhu Ecofuture, povećat će se kvaliteta opće turističke ponude u BiH što će doprinjeti bržoj afirmaciji naše zemlje u svjetskim turističko-ugostiteljskim okvirima.


Pored tri kuće za goste, kapaciteta 92 ležaja, restorana organske hrane, amfiteatra, fitness i yoga centra i parkinga sa 50 mjesta, planirana je izgradnja dobro osmišljenih sportsko-rekreativnih staza, kao i maštovito uređenog zabavno-dječijeg parka. Ovo naselje će imati i zanatske radionice u kojima će se gosti izraziti kroz umjetničke forme i istaći svoju kreativnost koristeći različite prirodne materijale.

U ponudi će biti mnogobrojni turistički obilasci, te zabavni večernji programi u organizaciji Ekofutura Art-a. Pored ovih sadržaja zabavno-rekreativnog karaktera u Ecofuturi će vam biti dostupni zdravstveni tretmani sa saunom i masažom kao i različiti edukativni seminari.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: