Investicije
0

U novu proizvodnu halu u Goraždu "Prevent" ulaže dva miliona KM

FENA
Goražde
Goražde
Direktor divizije proizvodnje "Preventa" u Bosni i Hercegovini Adnan Smailbegović i direktor firme "Prevent Goražde" Haris Rahman s direktorom kompanije "Enco" iz Sarajeva Amirom Hodžićem potpisali su danas u Sarajevu ugovor o izgradnji nove proizvodne hale "Preventa" u Vitkovićima kod Goražda.

Riječ je o još jednoj u nizu vrijednih investicija "Preventa" u Bosni i Hercegovini vrijednoj dva miliona konvertibilnih maraka.

Kako je pojasnio direktor firme "Prevent Goražde", osnovane prije desetak dana Haris Rahman, samo u izgradnju nove proizvodne hale u Vitkovićima bit će investirano milion konvertibilnih maraka, dok će isto toliko novca biti uloženo u nabavku mašina i opreme.

"Prevent Goražde" će se baviti proizvodnjom autopresvlaka, što je ustvari i osnovni posao "Preventa". U skladu s tom odlukom je i izgradnja nove proizvodne hale u Vitkovićima veličine 1.500 metara kvadratnih u koju će biti smješteni pogoni za šivenje autopresvlaka", kazao je Rahman.

Radovi na izgradnji nove hale počinju već 13. septembra, a planirano je da budu završeni do 13. januara.

"Otvaranje novog Preventovog pogona u Vitkovićima znači i otvaranje novih radnih mjesta u Goraždu", naglasio je direktor "Preventa Goražde".