Investirano preko 100 miliona KM
4

FOTO / U Mostaru otvoren Mepas Mall, najveći shopping centar u regiji

Piše: J. Hadžiahmetović
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Fotoservis)
U Mostaru je danas svečano otvoren Mepas Mall, najveći i najluksuzniji shopping centar u našoj zemlji, ali i regiji.

Osim po Starom gradu, Neretvi i Starom mostu, Mostar će od danas biti prepoznatljiv i po prelijepom trgovačkom centru, koji se prostire na nevjerovatnih 99.000 hiljada kvadratnih metara. Ako je suditi prema osmijesima Mostaraca, ali i građana BiH koji su došli iz drugih gradova na svečano otvaranje Mepas Malla, ovaj trgovački centar će im ponuditi potpuno novi doživljaj kupovine.

Svečanom otvorenju prisustvovale su mnoge zvanice iz javnog, kulturnog i političkog života naše zemlje i regije. Premijer Bosne i Hercegovine Vjekoslav Bevanda je presjekao vrpcu, čime je i zvanično otvoren supermoderni tržni centar Mepas Mall. Otvaranju su prisustvovali i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, Mirko Grbešić, vlasnik Mepasa, kao i direktorica centra Ljiljana Bošnjak.

"Vrijednost investicije iznosi više od 100 miliona konvertibilnih maraka, a gradnja ovog supermodernog objekta je počela 31. maja 2010. godine", kazala je za portal Klix.ba Ljiljana Bošnjak.

Centar koji je Mostaru nedostajao

Da na svečanom otvorenju bude onako kako zaslužuje grad Mostar, pobrinuli su se ljudi iz Mepas Malla. Tako smo u jutarnjim satima mogli vidjeti mažoretkinje, plesne grupe B-Dance i Fresh Generation. One najmlađe zabavljaju žongleri, mađioničari Nedim Enigmo i Aladin, karikaturisti i ostali animatori. Trenutno najpopularnija osoba kod djece je Elvir Hadžijamaković Lilo, koji će mališane zabavljati od 14:30 do 18:30 na 3. spratu shopping centra. Nakon ovoga, Pamela Ramljak, članica grupe Feminnem, će održati koncert.

"Ovakav jedan centar je trebao Mostaru i Mostarcima. Osim što prelijepo izgleda, u njemu mogu naći sve što je potrebno meni i mojoj porodici. Sada nećemo trošiti vrijeme na potragu za onim što nam treba, sada sve imamo na jednom mjestu", kazala nam je jedna od građanki Mostara koju smo sreli na ulazu u Mepas Mall.

Mladi Mostarac Ivan je, kaže, došao da pojede nešto u McDonald'su.

"Proteklog mjeseca bio sam u Sarajevu sa prijateljima i odmah smo otišli do McDonald'sa da pojedemo nešto. Stvarno mi je drago što je ovaj poznati lanac došao i u naš grad", kaže Ivan.

Ponuda za svakoga

Osim popularnog McDonald'sa, u Mepas Mallu ćete moći jesti i u drugim restoranima sa posebnom ponudom hrane i pića. Ukoliko se pak želite osvježiti, tu je i nekoliko jedinstvenih caffea u kojima ćete se vi, vaša porodica i prijatelji moći družiti.

Osim izvanredne gastronomske ponude, u Mepas Mallu možete pronaći i druge sadržaje koji su do sada bili rezervisani samo za neke svjetske metropole. Tako zaljubljenici u modu neće morati ići u neke susjedne zemlje kako bi za sebe kupili nešto od Bershke, Stradivariusa, Zare, Pull&Beara, New Yorkera, Terranove, S'Olivera i još mnogih drugih.

Za one koji vole zabavu i film, Mepas Mall je osigurao Cinestar, multipleks sa pet zvjezdica, sa pet dvorana u kojima će Mostarci moći gledati svjetske blockbustere. Oni koji vole kuglanje, imat će priliku da uživaju na osam kuglaških staza. Na prvom spratu Mepas Malla nalazi se i najveći Konzumov hipermarket u Bosni i Hercegovini, koji je zaposlio 50 radnika i koji kupcima nudi više od 20.000 različitih proizvoda.

"Osim toga, tu su i poslovnice Unicredit banke i HT Eroneta", kazao nam je Josip Jurilj, voditelj marketinga Mepas Malla.

Jurilj dodaje kako će se za početak u ovom shopping centru zaposliti 700 osoba, a najavljuje još 300 novih radnih mjesta nakon otvaranja hotela.

Od ostalih sadržaja treba izdvojiti fitness i welness centre, bazen, dječije igraonice, sale za sastanke, kancelarijske prostore, parfumerije, prodavnice sportke opreme i elektornike. Na zadnjem spratu nalazi se i savremeni hotel sa pet zvjezdica sa 160 kreveta u 80 soba.