{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Gradačcu otvoren sajam proizvođača organske hrane

28.3.2013. u 16:19
0
U Gradačcu otvoren sajam proizvođača organske hrane
0
U Gradačcu otvoren sajam proizvođača organske hrane
Sa otvaranja sajma
U Gradačcu se danas i sutra održava sajam Organskih proizvođača Eko-Etno, koji je okupio više od 70 izlagača iz cijele BiH.
Otvaranju Gradačačkog sajma organskih proizvođača prisustvovali su predstavnici poljoprivrednih zavoda i turske kompanije Čavuš, potencijalnih investitora organske poljoprivredne proizvodnje u Bosni i Hercegovini.

Pored edukacije o organskoj proizvodnji u zatvorenom prostoru o uzgoju jagoda, povrća i ljekovitog bilja, na Sajmu će se održati i edukacija o organskom pčelarstvu.

"Na današnjem sajmu prisutno je više od sedamdeset izlagača, a Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, otvarajući ovaj sajam je dalo podršku proizvodnji eko i domaćih proizvoda. Želimo da se naša saradanja nastavi i ubuduće te smo u tom smislu ovdje zajedno sa proizvođačima kako bi pronašli rješenje za veću podršku domaćoj proizvodnji. Danas su sa nama i predstavnci turske kompanije zainteresovane za ulaganja u poljoprivrednu proizvodnju, ne samo u TK nego i u FBiH", izjavio je savjetnik u Federalnom ministarstvu poljoprivrede Suad Čamdžić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: