Komentari (32)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pola njih se nece vratit na posao. Ali sto se kaze, ko zna zasto je to dobro.
Dobro je za EU. Insallah da se svi oslobodite lanaca Bosne i ljage koju ona nosi sa sobom jednom za sva vremena. Nikad na koljenima, nikad ponizen kao u vlastitoj drzavi, nikad vise. Za jednu godinu dana, Evopa mi je valjala kao Bosna za cijeli zivot. Samo EU❤🇪🇺
@ForceIndia871919 SVI ONI KOJI SU OTPUSTILI JEDNOG RADNIKA, NE SMIJU IMATI NIKAKVE OLAKSICE OD DRZAVE, A DA O PODSTICAJIMA I NE GOVORIMO. SRAMOTNO, JEDVA DOCEKALI DA OTPUSTAJU.
Njemacka ce ih zaposliti, a gazde ga nece vise gazdovati za 5-6 stoja. Vec je prije korone postalo tesko naci levata da radi za te pare, a sad ce biti jos teze.
@DjangoOsvetnik Koliko ce ih i Njemacka primati ?? Imaju i oni sada nezaposlenih na kamaru...
Ja sam za da se uvede feudalizam (federacija,slično) pa ja ionako smo kmetovi,ovako hajde da više ne patimo ni sebe ni gazde eto bit ćemo vam kmetovi uzmite nam sve samo nam dajte hrane tipa javne kuhinje,možda neko liječenje jadno,jadno obrazovanje,puno korupcije ⚡ HEJ pa mi živimo u feudalizmu sva sreća pa idemo unazad nakon ovog svega u kameno doba,makar sam rahat na birou.
Pa toliko otpuste i u normalnim uslovima
ostale gazde bez hamala
Ja ne bih rekao da su ovo otkazi, vec smanjenje broja novozaposlenih. (po SDA)
Hoće li i čika Mirsada Kukića firma i njegovog pajde što prevozi jalovinu preko štele i ima tehnički i restoran u Mačkovcu dobiti podsticaj jer su za vladavine pda imali podsticaj svaki dan. Malo je on prvi put robijao za kriminal i korupciju(treba on to ponoviti)
U pm...
Konobari, kuhari.... Svi ce se ponovo zaposliti cim dozvole rad.
hoće, ali u hrvata ili dalje
samo lagano, let it roll baby roll :) dok se ima jest i dok je se zdravu, nije dzaba receno
Lakše nam je izdurati ramazanski post kod kuće. Ko je budala nek radi.
Sasvim normalno, pa ne može privatnik plaćati radnika a on ne radi ništa. Otkaz je nažalost jedina solucija. Rješenje bi bilo smanjiti plate i penzije nekih 30% i taj novac usmjeriti u privatni sektor, svi se moraju solidarisati sa realnim sektorom.
Penzije 30%, plate 50%.
PA VRATICE SE NA POSAO KADA OVAJ VIRUS ODE.