Komentari (48)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ako raidis po zakonu, svi te deru, banka, drzava, radnici i ne mozes profitirati nikako...ako dignes cijene pojede te konkurencija, ako smanjis plate ne valjas radnicima....
S koliko malo para otvoris firmu u njemackoj , placas knjigovodju i poslovni prostor , doprinose za 1 radnika minimum. Ne lupetaj boga ti
Tako je dojka i onda zagazis u sivu zonu pocnes petljat i muckat i onda te oni drze u saci jer si muckao sojicu , a to je ono sto hoce da si kriv non stop i da te mogu zgazit cim pocnes se pravit pametan
Jeste li blokirali račune državnim firmama poput GRAS-a koje duguju milione poreza?
@far100 naravno da bi bilo bolje
Realni sektor u BLOKADI !!! A raste broj ZAPOSLENIH !!! Uskoro će dostići brojku od 100.000 !!!
Ne raste broj zaposlenih, nego se smanjuje broj nezaposlenih - ljudi odose vani.
Oni samo otvore novi racun. A ti blokirani racuni nemaju novca na sebi ili imaju koju marku. Tako da ova prica ima svoj lijepi kraj koji je skrojen kroz zakon. Zavali pa otvori novi racun i opet tako.
Zavisi ko ti blokira racun - ako je poreska - ne mozes to vise raditi - uvezali su se - sve blokiraju i ne daju ti nove racune, ako je recimo dug nekoj firmi ili nesto sudski - onda moze samo jedan racun i tako ;)
Samo blokirati ako ne ispunjavaju svoje obaveze
Ma, mrs! Jel ti znas kako je poslovati? Vecina ovih je postena, ne kradu svi!
A koliko objekata?
ja samo znam da meni pare trebaju jer je zivot skup, a ne da ih brojim i slazem u jastuk. Ja vise volim potrosit 100KM sa zenom i djecom nego ih gurat u carapu. Gospoda koja je dizala cijene se nema pravo ljutiti: il smanji cijene il povecaj plate. Zivot je skup u BiH sa nasim primanjima.
Stanovništvo želi veća primanja (što je normalno) koja bi mogla da konkurišu standardu "razvijenih" europskih zemalja, a ne EU zemalja poput Poljske, Rumunije, Bugarske ili Grčke te da cijene ostanu iste ili da budu još manje. Kafa, cigarete i pivo su u EU skuplje za 50 do 100%, gorivo je jeftinije po osnovu BDP-a, diferencirana pdv stopa što znači da su lijekovi, pelene, dj. hrana i sl. jeftinije. Država omogućuje benefit i pomoć privrednicima...
@xMADBALLx Yebote diferencirana stopa PDV-a pa bit ce sve skuplje onda i padat ce "svi prihodi u firmama". Jedinstvena stopa PDV-a je jedino normalno rjesenje. Diferenciranu stopu samo predlazu profesori koji nikad nisu vodili firmu...
@g60000 Dudume osvrni se i uoči koje sve zemlje imau jedinstvenu stopu, a koje diferenciranu! Nije moralno da pdv na pelene bude isti kao i na zahodsku dasku sa cirkonima, a natalitet u minusu!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
od ovog broja, 75000 računa je pod kontrolom SDA, HDZ i SNSD! Vrti se tu ogromna lova, a tragovi se pokušavaju sakriti!
BiH ima najgladniju administrativnu birokratsko-parazitsku aparaturu koja sputava razvijanje privrede, demorališe aktiviranje domaćih poslovnih subjekata, ne podstiče razvijanje ekonomije nego samo podmirivaje fiskalnih obaveza radi isplaćivanja uhljebskih nekorektnih primanja. Iz tog razloga Turska, Rusija, UAE i europske kompanije mnogo više ulažu u Srbiju nego u BiH.
odakle 64 000 firmi. Uhljebi leze i primaju plate sa tri radna mjesta
u ovakoj drzavi samo na crno mozes opstati nekako
@ola pa nama je sve crno
crno uopste nije crno.. crno je bijelo.. a bijelo je crno
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Sve dok ne objavite popis ovih firmi, popis onih koji ne plaćaju radnike, popis onih koji imaju neprijavljene radnike, popis onih . . . Ovako uopćene vijesti ne znače nikome ništa ... ! ! !
@Kupidon . . . . . Bar bi čovjek znao čije familije se treba sjetiti, a možda bi se neki i postidili, tko to zna ... ? ? ?
Pa ima popis
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
propadamo ko zeton a sto brze dno dohvatimo bice bolje
Masonska banka