{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U augustu povećane cijene i troškovi života u RS-u

F
17.9.2007. u 13:25
0
0
U augustu povećane cijene i troškovi života u RS-u
0
U augustu povećane cijene i troškovi života u RS-u
Ukupan indeks cijena namalo u Republici Srpskoj u augustu bio je veći za 0,3 posto u odnosu na prethodni mjesec, a troškovi života u istom periodu porasli su za 0,4 posto, pokazuju podaci entitetskog Zavoda za statistiku.
Augustovske cijene bilježe porast za 1,4 posto, ukoliko se porede s prosjekom u 2006. godini, za 1,6 posto u odnosu na isti mjesec prethodne godine i u odnosu na decembar prošle godine, ukupan indeks cijena namalo viši je za 0,7 posto.

Indeks cijena industrijskih prehrambenih proizvoda u augustu ove godine bio je veći za 0,8, industrijskih neprehrambenih proizvoda za 0,4 i cijena pića za 0,3 posto. Indeksi cijena duhana i cijena usluga ostali su nepromijenjeni, dok je cijena poljoprivrednih proizvoda niža za 0,9 posto.

Kod troškova života, najveći rast zabilježen je kod indeksa ishrana za 0,8, grupe saobraćaj i komunikacije za 0,6, odjeća i obuća za 0,2, indeks grupe duhan i piće za 0,1 i indeks grupe stanovanje za 0,1 posto.

Ukupan indeks troškova života u augustu ove godine nije se mijenjao u odnosu na prosjek 2006.

U odnosu na isti mjesec prethodne godine, ukupan indeks troškova života viši je za 1,6 posto i u odnosu na decembar prošle godine ukupan indeks troškova života niži je za 1,6 posto.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: