Komentari (36)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dobro je da se konacno nesto radi,do sada su uzimali novac,ali nisu radili bas nista,divno Bijedicuu
Federalni ministar prometa i komunikacija Enver Bijedić potvrdio je nedavno u izjavi za agenciju Anadolija da će navedena turska firma graditi poddionicu Vlakovo – Lepenica. Bijedicu radis,radis..super..
ma nek grade Turci kad nama nasi iz vlade ne zele da dozvole da mi radimo prve kilometre u Bih su pocele pravit nase firme i tako ih sad fino diskvalifikuju. ljepota.
Samo mi nije jasno otkud A3 iz Širokog Brijega da ima veze sa gradnjom autocesta, ove ostale firme su ko\' nešto i izgradile u ovoj branši- nešto mi tu nije jasno? Ili će se o ovoj dionici pjevati KO JE JAMIO JAMIO živi bili
Bravo Ensade Karicu
@ovaj onaj i svi redom. Prvo mi u BiH smo očito stručnjaci za svaku oblast, pa ti se tako razumijemo u građevinu, elektrotehniku, medicinu, ekonomiju, politiku i šta sve još ne... Naš obični VKV stolar, ne vrijeđajuči struke, bi mogao na harvardu da drži predavanje uvaženim doktorima i akademicima...pa mi smo zemlja talenata....što bi uopće studirali i trudili se, kada u kolijevci već znamo tablicu množenja... Što politika i političari rade, svima je donekle jasno, al pričati i računati koliko 1km autoputa košta je suludo. Inžinjer sam u struci i kada se stavi na papir šta će to sve biti izgrađeno na ovoj dionici, po prosječnim cijenama koštanja, ovo je vrlo korektan Ugovor, tako da nemojte lupetati gluposti i pričati o nečemu šta ne razumijete... Uhvati se bolan svoje struke i budi u njoj br 1, a ne rise po tuđem radu i zanimanju....Put je žila kucavica jedne zemlje i to je tačka-koliko god da košta!
Kilometar 35 miliona? Ko je ovdje ludddd?
JA NISAM SDP-OVAC I KRITIKUJEM SVAKU VLADU U POSLJEDNJIH 20 GODINA KOJA JE BILA NA VLASTI I OPLJACKALA I UNISTILA SKORO PA SVE STO SE DALO I MOGLO!!!
tipicno balkanski, trcis pred rudu u zakljucivanju...ne znam samo otkud ti takva konstatacija i tako rano..ova vlast treba tek da se dokaze i da radi zaista u interesu nase privrede i zemlje. To sto je ovaj ministar sklopio ovakav dil ne znaci da je kompletna vlada takva..izvini molim te kako radi u interesu bh kompanija kada svako malo raspusta vladu ili smjenjuje ministre.- dakle ne radi u interesu. Da radi, mi bismo bolje zivjeli a ne bismo bili ovako mizerni!!!
Ma kakvi tuneli, mostovi, i ostale PM?! Pa da grade 10km samog tunela sa zlatnim ukrasnim mosticima unutra ne bi toliko kostalo!
Evo na netu (http://gov.ns.ca/tran/highways/faq.asp) kazu da gradjenje 1km autoputa sa 4 trake ukljucujuci i mostove kosta cca. 6mill $, znaci 10 km bi kostalo oko 60mil $ aj halalit cemo im jos 40mill za \"nepredvidjene troskove\" i opet ne moze bit koliko ovi lopovi kazu da ce bit.... nego, mene zanima hoce li ikada iko obratiti paznji na privredu ove nase napacene zemlje, pa ljudi ko ce nadavat ovim sto zive od budzeta?! mislili iko na ljude koji ne zive od budzeta nego od vlastitog truda i rada?!
samo lud covjek moze vjerovati da cete vi do kraja 2014 zavrsiti i zaobilaznicu i tarcin-vlakovo. Pa evo 2013 je skoro pocela, kome vi to pricate, a kroz Rajlovac nema nista. Kladim se u 500KM da nece biti zavrsena kompletna do kraja 2014
A JEL BA, KAD CE SE LOT 1 I LOT 2 PRIKLJUČITI GRADU DA VIŠE SE NE GUŽVAMO PO RAJLOVCU HA??? ZNA LI IKO ŽIV ??????????????????????????????????????????????????????????
Sve što kažu Bijedić,Nikšić,Karić(Medo-Brundo) je čista laž i sve je u funciji pokrivanja pljačke. Čekajte dok se Italijani oglase preko Evropske banke. Odakle ovdje Butmir(Sejo Hasibović), vjerovatno preko njega peru pare.
Zasluge za sve ovo idu firmi Autoceste Federacije BiH a ne ministru Bijediću. On samo potpisuje ali ipak i njemu čestitke jer ne koči sve što Autoceste dogovore. Na žalost kako je kod nas vse vezano za politiku i ova jaka ekipa iz Autocesta će se promijeniti na sljedećim izborima i onda sve po starom.
@MIX GORE JE SAMA RAVNICA, A NA OVOJ NOVOJ DIONICI SU TUNELI, VIJADUKTI I MOSTOVI, ZATO I JEST CIJENA OVAKO VELIKA.
kreteni jedni, pa nije isto napraviti put od Banja Luke do Gradiske i ovaj put. Jeste li ikada vidjeli kuda ta dionica prolazi? samo pupate, a nemate pojma..