{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Turske kompanije zainteresovane za ulaganje u BiH

S
11.4.2012. u 16:59
0
2
Turske kompanije zainteresovane za ulaganje u BiH
0
Turske kompanije zainteresovane za ulaganje u BiH
Nermin Nikšić
Na Evroazijskom ekonomskom forumu u Istanbulu, na kome je delegacija BiH danas predstavila razvojne projekte zemlje, spremnost za investiranje izrazilo je 26 turskih kompanija.
Članovi delegacije BiH, koju predvodi ministar transporta i komunikacija BiH Damir Hadžić, održali su i brojne sastanke sa predstavnicima turskih kompanija zainteresovanih za ulaganje u kožarsku industriju, energiju, transport, građevinarstvo, zdravstvo, turizam, kao i sa predstavnicima obrazovnih ustanova koji žele da otvore univerzitetske podružnice u BiH.

Hadžić je učestvovao u radu okruglog stola svih ministara transporta prisutnih na samitu, u organizaciji resornog ministarstva Azerbejdžana, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

Planirano je da se delegacija BiH tokom današnjeg i sutrašnjeg dana susretne i sa predsjednikom Velike narodne skupštine Džemilom Čičekom, ministrom transporta, pomorstva i komunikacija Binalijem Jildirimom, turskim ministrom za EU i glavnim pregovaračem Egemenom Bagisom i pomoćnikom ministra za energetiku i prirodne resurse Muratom Merdženom.

Planiran je i susret sa crnogorskim predsjednikom Filipom Vujanovićem s kojim će delegacija iz BiH razgovarati o izgradnji Jadransko-jonskog autoputa.

U delegaciji BiH je i premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, te federalni ministri finansija Ante Krajina, energije, industrije i rudarstva Erdal Trhulj i obrazovanja i nauke Damir Mašić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: