Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mislim da si ti ovdje glup prijatelju. Nije riječ o aerodromu Sarajevo već o avio kompaniji. Ono što je Tito napravio a naši djedovi i očevi finansirali svojevremeno to je sve ostalo u Srbiji (JAT), Hrvatskoj (korjeni Croatie) i Sloveniji (Adria). Nama Bošnjama je kao i kod svih ostalih industrija prijeratnih to bilo previše sofisticirano. Što se federalne ili državne kod naziva kompanije tiče očigledno nemaš pojma o čemu govoriš. Državna aviokompanija se može registrovati ali se ne može natjerati Dodik da u njoj učestvuje on će radije oformiti Air Srpsku pa će novcem poreznih obveznika RS-a kupiti avione od Jata po cijeni tri puta većoj nego što vrijede da malo pogura Jat koji je u krizi. Ovo sa Turkish-em je super samo da naši domaći hapci ostanu po strani. Domaća nacionalna aviokompanija je veliki izvoznik i može značajno uticati na trgovinsku bilancu, to je donošenje čistih eura i dolara u našu zemlju a oni koji znaju šta to znači mogu i cijeniti ovaj članak. Za kraj meni nije jasno kako neko može biti toliko glup pa da lupeta o nečemu o čemu fakat nema pojma poput pojedinaca iznad.
Kako neko moze osnovati nesto sto postoji cetrdeset godina? Al, nije vazno, samo mi nije jasno kako neko moze biti toliko glup...
Slabo ste vi sta osnovali, sve je to iz Titinog perioda, kad je on gradio aerodrome a Alija tucao kamen! Lako je \"osnovati\" nesto sto je vec postojalo, samo mu se ime predjenulo i preregistrovalo, kao i sve ostalo! Nemate pojma!
Evo napokon pozitivnih desavanja u nasoj Bosni i Herzegovini,ali kao sto neko vec rece nadajmo se da se ta privatizacija ne izjalovi.
pa jel shvatate da i na ovaj nacin gasite BH drzavu, pa pobogu kome je palo na pamet da drzavnu BH korporaciju sroza u entitetsku, e ima li ovdje ko mozga?????????????????????
Za sve one koji ne znaju,BH Airlines nije drzavni avio prevoznik nego preduzece pod nadleznoscu vlade Federacije. Vlada RS ima svoju kompaniju koja se zove Skay srpska i nema nikakve veze sa Bh Airlinesom. I sta je tu sporno?????BH Airlines treba da se proda strateskom partneru i to bi bio dobar potez ako se ne izjalovi kao mnoge privatizacije do sada.
pitanje??Svasta vidis za razliku od \"tvog entiteta\" rafinerija u Bosanskom Brodu bi btrebala biti drzavna, jer ju je gradila cijela ex Yu a ne RS, ali eto sad je vasa. a poslije rata Federacija je osnovala firmu BH airlines s toga je ona vlasnik te firme. nije drzava niti RS. nego mlatite krilima i letite u Bg iz BL tri puta sedmicno. Cestitam na uspijesnoj privatizaciji!
Vlada će biti većinski vlasnik, a \"Turkish Airlines\" imat će 49 posto vlasništva. Predstavnici turske aviokompanije prihvataju i da se zadrži naziv kompanije \"B&H Airlines\" i da se zadrže svi zaposleni, naglasio je Šećkanović. Misli se na vladu federacije. P.S. E sad sto je to trebala biti drzavna aviokompanija, to je druga stvar. To odgovara svima onima koji su protiv Bosne( U RSu ima aviokompanija Republike Srtpske, neznam kako se zove).
BH Airlines je vlasnistvo vlade federacije, pa tako ona i odlucuje o njemu. RS nema feninga ulozenog u BH airlines.
da, ali FBiH je obicni entitet, a drzava je drzava i ona bi morala donositi odluke o drzavnoj instituciji, pa nije drzavni avioprevoznik neki soping centar da ide iz ruke u ruku ko vreca krompira..................
Zbog udjela u vlasništvu kompanije.
ooooooo turciiiiii majku vam lopovsku :) koliko su samo bosnje zaradile na ovim datim bodovima :D
kako moze vlada FBiH donijeti odluku o drzavnom BH avio-prevozniku?
Tako je Turci.