Komentari (40)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ženi 44 godine i guvernerka banke. Kod nas ti ne priznaju ispod 60 godina. Još ove ex yu generacije koje su u ratu i poslije rata postali neko i nešto, dok su živi neće se maknuti sa mjesta
Metuzalemi ne daju nikom ko nije stekao uslove za penziju da bude na nekim funkcijama, kod nas je logika "mlad si, ne trebaju ti pare", platu ti daju po godinama, ako si tek poceo evo ti 600 maraka dosta ti bez obzira sto radis efikasnije nego starkelje
Izgleda da erdogancic ne placa dovoljno svoje poslusnike ili ova folira i glumi sirotinju???!!! Sto ne pita don baketa da jo iznajmi jedan od svojih stanova u Istanbulu???
Turska puca po šavovima’!
Rast bdp-a 5,9 % kojim se svi ponose ali inflacija na godišnjoj razini 62%, dakle rast je 10 puta pojeden, no Brko misli da je ekonomija populizam a ovo je cijena za taj populizam, ovo dizanje kamatnih stopa može spustiti inflaciju tek u 2026., eto što se desi kad neznalica misli da sve zna.
Ne oprsta mu Amerika tako lahko..!?
Pa pustili su Rusima da sklone novac u Turskoj i sad odose u p svi zajedno... Nekolicina ispod 1% zaradi a drugi su gubitnici. Valjda sad znaju ko ih je doveo u tu situaciju
Cekaj sta kaze Brko sto je smanjivao kamate dok inflacija divlja🤣
Nekretnine su općenito u cijelom svijetu abnormalno visoke. Nema nikakve dileme da se radi o financijskom balonu nakon čijeg pucanja će se svijet suočiti sa najvećom krizom u modernoj istoriji. Pazite šta vam kažem. Obratite pažnju na ovo.
U Turskoj stranci mogu da kupe nekretninu bez problema. I tu je njihov problem. Tokom velike inflacije im je gradjevinski sektor dozivio bum, jer su stranci kupovali doslovno sve nekretnine. Medjutim, svako je shvatao da ce to vremenom dovesti do enormnog rasta cijena i rente, zbog dolaska mase Rusa i Ukrajinaca, te da ce cijene za domace stanocnistvo, zbog niske kupovne moci, postati nepodnosljivo skupe. To se sad ostvaruje.
Kakva je to sila postala ustvari bili su sila pa pali ali sada su turci prekucali sve zapadne zemlje.
Kako bi kod nas lagano nekoga deložirali samo da uhljeb uleti u stan. Narod zna!
Ovo je malo i preseravanje koje Bloomorg piše a nikad ne objave kompletnu priču. Žena je multimilioner kojoj novac i nije neka prepreka. Radila u samom vrhu velikih svjetskih kompanija od First Republic Bank, CEO Greystone & Co Inc, Tiffany & Co, itd. Žena je rekla da još nije našla ono što ona hoće za cijenu koju želi da plati. I nastavlja tražiti. A da su cijene skočile, to jeste istina. Gdje nisu? Što kažu Ameri ‘supply and demand’.
Pa i ona je tu sto njoj babo erdoganovac illi islamista druge ekipe
Pokušao da budeš pametan i doživio neuspjeh. Guvernerka je radila na Wall Street-u. Ko joj ke babo i koga podržava je nebitno. Žena je kvalifikovana za ovaj posao.
Da je Nikšićeva rodica dobila bi stan besplatno, crveni kmeri su patriote :) dok ne zakuha 😄😄😄
To vam je ovaj đavolski sistem , kad se hoćete iz njeg izvući, bude jako teško. Narod bira šta će, ili zaduživanje i prodavanje države ili strpljenje, pomalo i glad, patnja. I naravno zemljama koje se hoće izvući iz ovog sistema prijeti rat. Jednostavno.
Dok se ratovi vode širom svijeta i ulažu se stotine milijardi u nastavak ratovanja narod u bilo kojoj zemlji gladuje i pati zbog idiota koje su sami birali a takav sistem jbg