biznis
27

Trumpova odluka utječe na biznis: Google naredio radnicima da se pod hitno vrate u SAD

Klix.ba
Ilustracija
Ilustracija
Odluka predsjednika SAD-a da zabrani ulazak u zemlju osobama iz sedam većinski muslimanskih zemalja naišla je na oštre kritike čelnika najvećih američkih kompanija.

Jedna od njih je i Google koja je nakon informacije o odluci opozvala sve radnike van granica Sjedinjenih Američkih Država i naredila im da se što prije vrate u zemlju.

Direktor Googlea Sundar Pichai je kazao da je oko 100 zaposlenika jedne od najvećih kompanija svijeta direktno pogođeno ovom odlukom. On je nakon Trumpove odluke naredio svim uposlenicima sa pasošem sedam spornih zemalja da se pod hitno vrate na tlo SAD-a.

"Bolno je vidjeti kako predsjednikova odluka direktno utječe na naše kolege. Google je uvijek glasno govorio o imigraciji i nastavit ćemo to raditi", rekao je Pichai.

Podsjećamo, Trumpova odluka se odnosi na zabranu ulaska u SAD osobama sa pasošima Sirije, Iraka, Irana, Sudana, Somalije, Jemena i Libije. Federalni sud je naknadno stavio van snage Trumpovu odluku o deportovanju osoba iz sedam država koje se nalaze u SAD-a.