{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tradicionalni "Tea-fest" od 2. do 6. juna

F
21.5.2010. u 11:18
0
0
Tradicionalni "Tea-fest" od 2. do 6. juna
0
Tradicionalni "Tea-fest" od 2. do 6. juna
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Osmi međunarodni festival čaja i ljekovitog bilja "Tea-fest" bit će održan od 2. do 6. juna na Trgu oslobođenja - Alija Izetbegović u Sarajevu.
Za učešće na Festivalu prijavilo se više od 60 izlagača iz svih dijelova BiH, kao i iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske. Oni će svoje proizvode prezentirati na više od 70 štandova.

Na Festivalu će biti predstavljeni najkvalitetniji proizvodi od ljekovitog bilja, široka lepeza čajeva i pripravaka na bazi ljekovitog bilja, pčelinji proizvodi, preparati na bazi pčelinjih proizvoda i ljekovitog bilja, kao i literatura i oprema za pčelarstvo.

U okviru Festivala, 3. i 4. juna u Općini Centar bit će održana edukacija o uzgoju ljekovitog bilja u BiH i marketinškoj prezentaciji proizvođača.

Poseban segment Festivala predstavlja tradicionalno nagradno takmičenje učenika osnovnih škola u literarnim i likovnim radovima o temi "Na livadi šarenoj", čiji cilj je podizanje svijesti kod mladih o značaju svakodnevnog konzumiranja čaja i drugih ljekovitih proizvoda.

Organizator Festivala će dodijeliti novčane nagrade za prvo, drugo i treće mjesto za najbolje likovne i literarne radove koji afirmiraju zdrav život i zaštitu životne okoline.

Organizatori će, također, i ove godine dodijeliti tradicionalne zlatne, srebrene i bronzane medalje u više kategorija za najkvalitetnije proizvode, kao i originalnu nagradu "Sadik Sadiković".

Na Festivalu se dodjeljuje tradicionalna nagrada "Bosanski ljekoviti cvijet", a žiri Festivala tradicionalno proglašava i ljekovitu biljku godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: