Sarajevo
0

"Tea-fest" od 23. do 27. juna sa više 70 izlagača

FENA
Osmi Međunarodni festival čaja i ljekovitog bilja "Tea-fest" bit će održan od 23. do 27. juna na Trgu oslobođenja - Alija Izetbegović u Sarajevu.

Za učešće na Festivalu prijavilo se više od 70 izlagača iz svih dijelova BiH, kao i iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

Na Festivalu će biti predstavljeni najkvalitetniji proizvodi od ljekovitog bilja, široka lepeza čajeva i pripravaka na bazi ljekovitog bilja, pčelinji proizvodi, preparati na bazi pčelinjih proizvoda i ljekovitog bilja, kao i literatura i oprema za pčelarstvo.

U okviru Festivala, 24. i 25. juna, u sali Biznis centra Općine Centar bit će održana edukacija o uzgoju ljekovitog bilja u BiH i marketinškoj prezentaciji proizvođača te će se tom prilikom predstaviti i uspješne firme iz ove oblasti.

Poseban segment Festivala predstavljat će tradicionalno nagradno takmičenje učenika osnovnih škola u literarnim i likovnim radovima o temi "Na livadi šarenoj" čiji cilj je podizanje svijesti kod mladih o značaju svakodnevnog konzumiranja čaja i drugih ljekovitih proizvoda.

I ove godine će biti dodjeljene tradicionalne zlatne, srebrene i bronzane medalje u više kategorija za najkvalitetnije proizvode, kao i originalna nagrada "Sadik Sadiković".

Na Festivalu će biti uručena i tradicionalna nagrada "Bosanski ljekoviti cvijet", a žiri Festivala tradicionalno će proglasiti i ljekovitu biljku godine, saopćili su organizatori "Tea Festa".