biznis
0

FOTO / Telemach predstavio nove servise i najavio usluge fiksne telefonije

Sarajevo-x.com
Evropski investicioni fond Mid Europa Partners, sa sjedištem u Londonu, vlasnik brojnih telekomunikacionih kompanija širom Evrope (Aster u Poljskoj, Invitel u Mađarskoj, Orange u Austriji), koji je zajedno sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) vlasnik Telemacha u Sloveniji i kompanije SBB-a u Srbiji, ušao je i na bosanskohercegovačko tržište preuzimanjem kompanija BH Cabel Net, Elob i Global Net.

Fond Mid Europa je objavio da je potpisao ugovore o preuzimanju ove tri kompanije i ujedinio ih u novu kompaniju - Telemach.

"Izuzetno nam je drago što smo došli i na tržište Bosne i Hercegovine. Zahvaljujući prethodnim ulaganjima u regionu, Mid Evropa je danas dobro upoznata sa prilikama u regionu. Kompanije Telemach u Sloveniji i SBB u Srbiji su dvije platforme koje prednjače među konkurencijom u svojim zemljama i koje se međusobno dopunjuju. Poslovanje ove dvije kompanije, uz regionalnu DTH platformu Total TV i sada Telemach u Bosni i Hercegovini, znači stvaranje ozbiljnog regionalnog provajdera, na šta smo vrlo ponosni!", rekao je Andrej Babace iz Fonda Mid Europa Partners.

Osim značajnih investicija u ove tri kompanije, što će omogućiti nove, unaprijeđene servise bazirane na najsavremenijim tehnologijama, Telemach je već od 1. oktobra korisnicima u Bosni i Hercegovini ponudio i usluge nove generacije – digitalnu televiziju, internet velikih brzina, uz popularne kanale u ponudi analogne kablovske televizije, te najavio telefoniju do kraja ove godine.

"Planiramo da do kraja godine tržištu i korisnicima u Bosni i Hercegovini ponudimo usluge fiksne telefonije i time ujednačimo našu ponudu sa onom dostupnom korisnicima u Sloveniji i drugim zemljama Evrope", rekao je Stefan Tzvetkov, direktor fonda Mid Europa.

Halil Kahrica je ovom prilikom dodao: "Veliko mi je zadovoljstvo da poželim dobrodošlicu timu fonda Mid Europa. Njihovo iskustvo iz oblasti telekomunikacija biće ključni element uspjeha naših planova za širenje na tržištu Bosne i Hercegovine. Naš krajnji cilj je poboljšanje kvaliteta usluga koje pružaju BH Cabel Net, Elob i Global Net, pod novim imenom – Telemach, uz uvođenje najviših standarda koji vladaju u svijetu telekomunikacija."