|

Telemach najpoželjniji poslodavac u ICT sektoru za 2019. godinu

Telemach najpoželjniji poslodavac u ICT sektoru za 2019. godinu
92
Sponzorirani članak
9.5.2019. u 12:57
0
komentara
92

dijeljenja
Telemach najpoželjniji poslodavac u ICT sektoru za 2019. godinu
Kompanija Telemach izabrana je za najpoželjnijeg poslodavca u ICT sektoru u 2019. godini. Priznanje predstavnicima kompanije Telemach uručeno je na svečanoj dodjeli priznanja "Najpoželjniji poslodavac u BiH u 2019. godini" u Domu oružanih snaga BiH, a prema izboru Posao.ba i Kolektiva d.o.o.
U tromjesečnom istraživanju Posao.ba, a na osnovu percepcije bh. građana o najpoželjnijim poslodavcima prikupljeno je rekordnih 250.000 jedinstvenih glasova, od ukupno 350 nominovanih kompanija. Tokom glasanja nominovane kompanije su svrstane u 16 različitih sektora, a organizovane su po pripadnosti djelatnošću kojom se bave.

Fokusna i interesna grupa ispitanika je bila na mladim osobama, najviše njih u procentu od čak 41 posto je bila starosne dobi od 25 do 34 godine. Kandidati koji su dali svoj glas najpoželjnijem poslodavcu, bazirali su se na finansijska očekivanja, benefite koje očekuju od poslodavca, ali i na osnovu dosadašnjih rezultata rada kompanije na tržištu rada.

Kolektiv kompanije Telemach je ponosan na uručeno priznanje koje je dokaz da je Telemach poželjno mjesto za rad i razvoj karijere, pozitivne radne atmosfere, stručno napredovanje, kao i inovativni pristup poslovanju. Uposlenicima Telemach nudi mogućnost ličnog razvoja i napredovanja u kompaniji, edukativne programe, kao i teambuliding događaje, kako bi svaki pojedinac mogao i samostalno i kroz rad u timu da potpuno iskoristi svoj potencijal. Telemach je član lokalne zajednice, investitor, poslodavac, donator i sponzor. Pomagao je ugroženima u poplavama, Banci koštane srži, Roditeljskoj kući, edukaciji i poduzetništvu, školskim ustanovama, vjerskim zajednicama, sportu.

Telemach je dio United Grupe, vodećeg provajdera telekomunikacionih i medijskih usluga u Jugoistočnoj Evropi. United Grupa posluje u šest zemalja (kroz kompanije kao što su SBB, Telemach i United Media, i kanale kao što su Sport Klub, Nova TV i N1 TV), i zajedno sa globalnom OTT uslugom pokriva 3,74 miliona pretplatnika u 1,8 miliona domova, sa 4.400 ljudi koje zapošljava. United Group koja uključuje i Telemach do sada je u BiH uložila preko 220 miliona američkih dolara, a direktno zapošljava blizu 650 građana u BiH, od kojih je prosječna starosna dob uposlenika 36 godina.

Investicije Telemacha su fokusirane na nadgradnju mreža za potrebe naredne generacije širokopojasnih usluga velike brzine, povezivanje gradova u BiH i šire regije optičkim vlaknima, te nadgradnju digitalnih TV platformi.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.