Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U zivotno osiguranje u ovakvoj kvazi-drzavi ne vjerujem. Ni bankama isto tako ne vjerujem. Moj jaran je skoro 10 godina uplacivo osiguranje, svake godine po hiljadu. Kad je osto bez posla i htio podici te pare, dobio oko 3 hiljade!? Lopovija da ne moze biti veca, a nemas se kome zaliti.
Vezano za jarana koji je dobio oko 3.000 KM, to se zove otkupna vrijednost polise i regulisana je u ugovoru o osiguranju kod svih osiguravača. Vrijednost od oko 3.000 pošto nemamo polisu da vidimo stvarni iznos predstavlja vrijednost matem. rezerve (otprilike 90% od mat. rezerve u trenutku otkupa), ne bih da branim osiguranja iako se time bavim, ali mislim da je \"jaranu\" onaj koji mu je prodao polisu ili prešutio ili mu nije \"objasnio\" razliku/e između depozita u banci i polise osiguranja
koga vi iz osiguranja lazete.... covjek kaze istinu,,,,,ako je uniqa osiguranje ( barem po marketingu koji sire ) taraba osiguranje ... onda se ovo sto linafo pise nikako ne moze dogoditi , ali moze, desilo se i meni i stotinama ostalih.. zato bolje vam je da sutite i dalje varate narod ...
Ma vse sami prevaranti. Još ti poture strano osiguranje na nekom jeziku koji ne poznaješ a kada istekne deset godina dobiješ manje nego što si uplatio. Ako ti se u međuvremenu nešto desi kažu eeee ne važi ti to na ovoj polisi trebao si zaokružiti pod c.) a ne pod B.). Definitivno ne vjerujem osiguravajućim društvima, čak ni našem državnom PIO-u.
U današnja nesigurna vremena, kad propadaju i moćni...osiguranje je porez na budale a to slobodno pitajte one amere što su prije par godina ispušili foru na \"osiguranjima\".... ;-)
Vjerujem ja jarane, samo nemam od čega da je plaćam...
Lažeš ili ti jaran laže;) Čuj polisa životnog od 10.000,00KM + pripisana dobiti i dobio samo 3.000,00KM moguće ako je napravio u nekoj brvnari polisu mada se i to zna prispitati. Lupetate gluposti i plaćate premije a pjedinici ne znaju ni šta plaćaju. Ja u svom 10 godišnjem radu nikada nikoga nisam prevario i svi moji ugovarači su zadovljni sa polisom koju sam prodao. Najgore u svemu je kada se svako hvata posla posrednika a ne zna ŠTA PRODAJE!!! Ja i moji ugovarači su zadovljni sa Merkurom a šta i na koji način drugi nude osiguranje u to ne bih ulazi. Nadam se da će svi budući osiguranici u svako doba ZNATI ŠTA UGOVRAJU I KOJI IZNOS DOBITI JE NA KRAJU OSIGURAVAJUĆEG PERIODA!!!
ma plate oni tebe samo moras sto duze drzat pare da bi veci iznos DOBIO a fora je u tome sto oni dok ti cekas naprimjer 10 godina oni rade s tvojim parama i bogate se jos vise al zato strpis se 10 godina poslije toga imas pare sigurno a ovaj sto lupa da je dao po 1000 deset godina i na kraju dobio 3 hiljade pametnije je da ne sere da mu ja nebi malo mame ...
ne seri ti ... tako je kako rade ta osiguranja .. cista lopovija, i najbolje je sto kaze Chombe.... lovu u ladicu i to je to
Ja koristim Dobrovoljno Zdravstveno Osiguranje preko BSO (poliklinika Sunce Agram) i mogu reći da sam prezadovoljna i uslugom i ponašanjem osoblja koji tamo rade. Također sam i auto osigurala u BSO a ŽO mi je u Mercuru. Treba pametno napraviti ugovor i nema prevara.
@linafo reci jaranu nek ne sere
Ne vjerujem sebi, a kamoli osiguranju.
Kakva polica, ja u ladicu stavljam lovu