Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Uhhh , dakle nece ga kupiti za bilion (anglosaksonski) nego milijardu , i nece preuzeti dug od 250 milijardi nego od 250 miliona jer je (750 m+250 m = 1000 miliona ili 1 milijarda) i koji klinac ja ovo pisem uopste?
Babe i žabe... Paradajz i paprike... Dodika i Čovića K*rac i palac
Jos uvijek kixovci nisu naucili da je s engleskog 1 billion = 1 milijarda na nasem, ako su napisali i d i o t i , da je transakcija vrijedna 1 milijarud = 750 miliona + 250 miliona duga, a ne 250 milijardi duga! Mogli su grcki deficit pogurat s ovih 250 milijardi :)!
imas sigurno gresku u tekstu malo prevelik dug i preuzeti na sebe dug od 250 milijardi američkih dolara. mislim da je rijec o milionima
Hajd sto ne zna da je bilion milijarda po naski, al' kud pretvori 250 miliona u 250 milijardi u istoj recenici gdje sasvim normalo prevede 750 miliona kako treba?
Sam aple je procijenjen na ca.700 milijardi dolara,jel to baš istina,to je već genitiv.
Bilion je inače hiljada milijardi. To je fantastična suma. To je više od pola ukupnog duga Amerike. Mislim da Apple, Microsoft, Facebook i Google zajedno jedva da toliko vrijede.
sad prevodite sa engleskog bukvalno. bilion je milijarda na našem klocevi novinarski koji jad
http://money.cnn.com/2013/01/14/news/companies/harry-winston-swatch/ Ili je pak milijarda u pitanju? Hajde provjerite pa nam javite.
... za bilion dolara - da nije malo puno kume :)