Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zato sto to sto se kupilo za 100K i uzeo kredit od 100K, mozes opet prodati za iste pare, ali ti je sada kredi 170K, tako da nisi nista dobio vec samo zijanio... U \"banani\" si svakako....
a zasto gradani ne bi recimo probali se, ko sto svako normalan na zapadu radi, izvaditi iz duznickog ropsta prodajom kupljene nekretnine vrativsi novac tim putem banci ono, pokusali ste bit pametni, nije vam islo, probajte se barem izvaserat pohlepa je opasna stvar, sa recimo 800 maraka plate zeljet 60 godina star stan u sa¨rajvu sa cijenom od 2 do 2,5 milja marona, je cisti primjer pohlepnog glupanluka, koji se na kraju mora dobro iskihat da bi se naucilo da ima dobro dobro namazaniji od bosnja
O kakvim problemima govorimo ljudi moji, valutna klauzula je stvar licnog odabira. Vi ste htjeli profitirati jer je bila kamata niza u odnosu na kredite u EUR, malo ste se zeznuli, i to je to. Krediti se uzimaju u valuti u kojoj se pare i zaradjuju. I gotova prica. Meni je dobro dosao rast franka jer sam ih kupovao po 1,39 a prodao po 1,73822, tako da se nesto i zaradilo.
Mislim da nije sve tako ni tačno u ovom članku. Da li zbog autorovog ne poznavanja cjelokupne problematike ili ne postojanja želje da se neke stvari razjasne. Mislim da je ovo dobra stvar za NAS dužnike CHF-a, jer se taj balon ostavlja za otplatu na kraju. Balon je rastegljiv, a to znački kako se sada širi, daj Bože da kurs padne i ispod ovih 1,56, onda bi se i sakupljao, tj. samnjivao bi se taj extra dug, možda ga na kraju ne bi ni bilo. Ovo je dobra pogodnost naročito za dužnike sa dužim otpatnim periodom. U svakom slučaju autor zaslužuje pohvale za kritički stav prema gore svim nabrojanim instucijama koje su sve samo ne u službi građana i ove jadne privrede.
Ima rijesenje ja sam ovdje glavni za sve, ja sam kavaljer!