Sve na jednom mjestu
203

Sveobuhvatna zdravstvena usluga i njega za majke i djecu u centru izvrsnosti ASA Bolnice

Centar za majku i dijete ASA Bolnice
Centar za majku i dijete ASA Bolnice
ASA Bolnica sa ponosom predstavlja Centar za majku i dijete, koji pruža sveobuhvatnu medicinsku njegu kroz specijalizovane usluge uključujući pedijatriju, porodilište, ginekologiju i akušerstvo te liječenje neplodnosti (IVF).

Stručni tim ljekara i medicinskog osoblja ASA Bolnice, posvećen je zdravlju i dobrobiti majki i djece, nudeći vrhunsku njegu u svakom koraku njihovog puta.

Pod vodstvom mr. sc. Daria Đukića, dr.med. specijaliste pedijatrije i subspecijaliste dječije kardiologije, pedijatrijski tim pruža sveobuhvatne preglede, tretmane i savjetovanje za djecu svih uzrasta.

Dalibor Tomić, dr.med. specijalista pedijatrije i subspecijalista neuropedijatrije i Tatjana Jovičić, dr.med. specijalista pedijatrije, osiguravaju najviši nivo stručnosti u brizi za najmlađe pacijente.

Odjel pedijatrije
Odjel pedijatrije

”Naša pedijatrijska služba uključuje redovne preventivne preglede, liječenje akutnih i hroničnih bolesti kao i urgentnu medicinsku pomoć. Koristimo moderne dijagnostičke, laboratorijske i terapijske metode i procedure kako bi osigurali da naši mali pacijenti dobiju najbolju moguću njegu i podršku za zdrav rast i razvoj", naglašava dr. Đukić.

Pedijatrija

Moderno opremljeno porodilište pruža sve potrebne usluge tokom porođaja, postporođajnu njegu i stalnu podršku majkama i njihovim porodicama. Elvira Mušić, dr.med. i Aldina Divanović, dr.med. specijalistkinje ginekologije i akušerstva, osiguravaju siguran put od začeća do porođaja.

"Trudnice mogu očekivati sveobuhvatnu podršku kroz sve faze trudnoće, uključujući savjetovanje i personalizovane planove porođaja" naglašavaju iz akušerskog odjela.

"Uz prisustvo iskusnog tima ljekara i babica, spremni smo reagovati na sve medicinske potrebe i hitne slučajeve. Naše sobe za porođaj su dizajnirane da pruže maksimalnu udobnost i privatnost", kažu u odjelu porodilišta.

Također, pružaju psihološku podršku majkama kako bi se prilagodile novoj ulozi i prebrodile eventualne postporođajne izazove.

Ginekologija i akušerstvo, porodilište

“Vrlo smo ponosni na naš Centar koji pruža stručne preglede, dijagnostiku, tretmane i savjetovanje za majke i djecu, od trenutka odluke o trudnoći, pa sve do poroda i odrastanja djeteta. Posebno smo ponosni na naše odjeljenje ginekologije, gdje pružamo visokokvalitetnu njegu u svakom aspektu ženske reproduktivne zdravstvene zaštite, uključujući i složene operativne zahvate", ističe doc.dr. Azur Tulumović, dr.med. medicinski direktor ASA Bolnice i voditelj odjeljenja Ginekologije i akušerstva.

Ginekologija i akušerstvo
Ginekologija i akušerstvo

Obzirom na brojne izazove s kojima se danas suočava veliki broj parova u pokušajima osnivanja porodice, odjeljenje za liječenje neplodnosti (IVF) pruža vrhunsku podršku.

Tim koji predvode Amela Hodža dr.med. specijalista ginekologije i akušerstva i mr. Aida Baković klinički embriolog, koristi najnovije tehnologije i personalizovane planove tretmana.

"Naš pristup je holistički, pružajući ne samo medicinsku njegu, već i emocionalnu podršku, edukaciju i personalizirane planove tretmana kako bi svaki par imao najveće šanse za uspjeh", ističe dr. Hodža.

Za pružanje svakodnevne psihološke podrške parovima koji se bore sa neplodnošću, stručnu pomoć i savjetovanje pruža mr. Jasmina Hodžić.

Odjel za liječenje neplodnosti IVF
Odjel za liječenje neplodnosti IVF

ASA Bolnica je posvećena pružanju vrhunskih zdravstvenih usluga majkama i djeci, uz fokus na sigurnost, udobnost i dobrobit pacijenata. Stručni tim ljekara i medicinskog osoblja se kontinuirano obučava i usavršava kako bi pružio najbolju moguću njegu, koristeći naprednu medicinsku opremu i tehnologiju.

Njihova predanost obuhvata cijelu porodicu, nudeći podršku i informacije kako bi svi članovi mogli učestvovati u procesu prilagodbe i njege novog člana porodice. Ponosni su što mogu pratiti porodice na svakom koraku njihovog putovanja, pružajući im podršku, njegu i sigurnost koju zaslužuju.

ASA Bolnica planira kontinuirano unapređenje postojećih usluga, proširenje kapaciteta i dodavanje novih usluga uz društveno odgovorne inicijative i partnerstva kako bi dodatno poboljšali zdravstvenu zaštitu u zajednici.

Sve informacije o cijenama usluga, ljekarima i odjeljenjima, dostupne su na web stranici ASA Bolnice, kao i putem kontakt centra na navedene brojeve telefona - besplatni broj za pozive iz BiH 0800 222 55 i broj za pozive iz inostranstva +387 33 555 200.