Ponuda sve šira
286

Sve veći broj niskobudžetnih aviokompanija u BiH, cijene letova već od osam eura

Piše: M. A.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Kada je riječ o zračnom saobraćaju, na aerodromima širom BiH u posljednjih nekoliko godina može se vidjeti sve više aviona brojnih niskobudžetnih aviokompanija. Povećanje broja avioprijevoznika prisutnih u našoj državi direktno je dovelo i do proširenja ponude, ali i do snižavanja cijena za brojne linije.

Aviokompanije kao što su Wizz Air, Ryanair, Laudamotion, Eurowings i Pegasus samo su neki od niskobudžetnih prijevoznika koji se mogu pohvaliti iznimno bogatom ponudom kada je riječ o jeftinim letovima, a neki od njih polaze i iz bh. gradova kao što su Sarajevo, Mostar, Tuzla i Banja Luka.

Iz prethodno navedena četiri grada bh. građani će moći otputovati u čak 29 evropskih metropola u Hrvatskoj, Grčkoj, Njemačkoj, Austriji, Holandiji, Belgiji, Turskoj pa čak i Švedskoj i Norveškoj.

Tačnije, s Međunarodnog aerodroma Sarajevo avioni navedenih kompanija će letjeti za Atinu, Berlin, Budimpeštu, Istanbul, Koln, Oslo i Stuttgart. Kada je riječ o Mostaru, bit će uvedene tri linije i to do Zagreba, Stuttgarta i Dusseldorfa.

Iz Tuzle će avioni navedenih niskobudžetnih kompanija letjeti za Basel, Beč, Berlin, Billund, Dortmund, Eindhoven, Frankfurt, Friedrichshafen, Goteborg, Karlsruhe/Baden-Baden, Koln, Malmo, Memmingen, Stockholm i Vaxjo, dok će s Aerodroma Banja Luka avioni saobraćati do Berlina, Brisela, Memmingena i Stockholma.

Kada govorimo o letovima u jednom smjeru, najpovoljnija će biti karta od Banje Luke do Berlina i koštat će samo osam eura. Međutim, kada je riječ o boravku između 7 i 14 dana, cijena povratne avionske karte na prethodno spomenutoj relaciji iznosit će nevjerovatnih 20 eura.

Prvi letovi ove sezone počinju već 3. aprila, a ove aviokompanije rezervacije primaju sve do kraja godine.