Goražde
0

Sve spremno za početak sajma "Dani jabuke 2010.“

FENA
U Gradskoj dvorani "Mirsad Hurić" u Goraždu će od 14. do 17. oktobra biti održana sedma privredno-kulturna manifestacija "Dani jabuke - Goražde 2010."

U Ministarstvu privrede Bosanskopodrinjskog kantona (BPK), pod čijim pokroviteljstvom se i organizuju sajamski "Dani jabuke", ističu da je sve spremno za početak sajama te da je ostalo još nekoliko tehničkih detalja.

"Ove godine učešće na sajmu potvrdilo je oko 70 izlagača što iz BiH, tako i susjednih nam zemalja Srbije i Crne Gore. Iskreno se nadamo da će ovogodišnja manifestacija, biti jedna od boljih kada je riječ o sajmovima u našoj zemlji", očekuje Mustafa Kurtović, ministar privrede BPK-a.

Po njegovim riječima, pored sajamskog dijela, "Dani jabuke" donijet će i nekoliko zanimljivih predavnja. Profesori Poljoprivrednog fakulteta u Sarajevu organizovat će edukaciju za poljoprivredne proizvođače, a neće izostati ni sadržaji za mlade.

"Bit će organizovan dvodnevni kviz za učenike, a učešće su najavili već predstavnici šest srednjih škola s područja BiH.Također, prvog dana sajma bit će upriličena i promocija knjige 'Autohtone sorte voćaka istočne Bosne', autora Kenana Kanlića, magistra poljoprivrede", najavio je ministar privrede BPK-a.

"Dani jabuke - Goražde 2010." bit će otvoreni 14. oktobra na platou Gradske dvorane "Mirsad Hurić", a organizatori najavljuju da će manifestaciju otvoriti premijer FBiH Mustafa Mujezinović.