{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvoren Međunarodni sajam šljive u Gradačcu

F
15.9.2010. u 16:57
0
0
Otvoren Međunarodni sajam šljive u Gradačcu
0
Otvoren Međunarodni sajam šljive u Gradačcu
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis.ba
Premijer Vlade FBiH Mustafa Mujezinović i direktori Sarajevske pivare Nazif Branković i Solane Tuzla Izudin Kapetanović zajednički su presjekli vrpcu i time na svečan način otvorili vrata ovogodišnjeg 37. međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije - Sajma šljive.
Sajam je zvanično proglasio otvorenim premijer Vlade FBiH Mustafa Mujezinović.

„Poželimo svima koji izlažu da dobro prodaju, a kupcima da jeftino kupe. Poželimo da na ovom sajmu što više dobrih kontakata bude ostvareno, što više dobrih poslovnih ugovora i da to bude podsticaj prije svega primarnim poljoprivrednim proizvođačima za još veće napore i za veću i bolju proizvodnju”, kazao je premijer Mujezinović.

Prisutnima su se obratili premijer Vlade TK-a Enes Mujić, načelnik Općine Gradačac Fadil Imširović, direktor Gradačačkog sajma Husein Topčagić i, ume sponzora, direktor Solane Tuzla Izudin Kapetanović.

Na ovogodišnjem sajmu izlaže 250 izlagača iz BiH i zemalja regiona na 13.000 m2 otvorenog i zatvorenog prostora.

Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Na Sajmu će biti dodijeljene medalje za kvalitet izloženih proizvoda i održano tradicionalno stručno-naučno savjetovanje agro-TECH u organizaciji Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta Sarajevo i Tehnološkog fakulteta u Tuzli.

Prvog dana Sajma, zvanična delegacija s premijerom Vlade FBiH Mustafom Mujezinovićem na čelu, nakon obilaska sajamskih prostora posjetila je fabričke pogone Vegafruta i savremenu farmu muznih krava „Ledenička dolina".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: